
مرکز تخصصی بیوفیدبک منشور مهر، یکی از مهمترین مراکز تخصصی بیوفیدبک با حضور متخصصان روانشناختی و عصب شناسی است که بر اساس نوع مداخلات درمانی و با ابزارهای بسیار پیشرفته و به روز جهانی، ارائه خدمت میکنند.
یکی از اصلی ترین ابزارها در خدمات بیوفیدبک، دستگاه انتقال دهنده داده است. زیرا حساسیت بسیار بالا و نویزگیری مزاحم های عصبی در این دستگاه ها نقش سازنده در نتیجه کار دارند. همچنین صندلی و تختخواب مخصوص به همراه ساختار ارگونومی بدن در آماده سازی عصب ها برای دریافت ویبراتور و فرکانس مربوطه باز هم نقش کلیدی ایفا میکند. در نتیجه تخصص بالای اوپراتور ها و نیز کیفیت ژل های روی پوست همه و همه بسیار تاثیر گذار در روند بهبود و مداخله است.
مرکز تخصصی بیوفیدبک مهر، هرگز بخاطر سودآوری بالاتر، از تجهیزات یا مواد مصرفی ارزان قیمت استفاده نکرده و همزمان با ارائه خدمات بیوفیدبک بدون دریافت هیچ هزینه ی مازاد بر تعرفه، از نویز درمانی و صوت درمانی التقاطی نیز استفاده می کند تا مراجعین نتایج مطلوب در زمان کوتاه دریافت کنند.
در این مرکز تخصصی با نظارت و درمان خانم دکتر سایناز مودت و آقای دکتر احمد اخوان عطار، شما می توانید از خدمات بیمه های پایه و نیز پوشش بیمه های تکمیلی خود برای کاهش هزینه های بیوفیدبک بهره ببرید.
بیوفیدبک روش درمانی است که با بکارگیری ابزارهای الکترونیکی،اطلاعاتی را در مورد اعصاب وعضلات وفعالیت های خودمختار بدن اندازگیری وپردازش می کند ودر قالب فیدبک صوتی یا تصویری به بیمار وپزشک معالج نشان میدهد. بیوفیدبک به بیماران کمک می کند تا آگاهی بیشتری از اعمال خود مختار بدن بدست آورند و کنترل ارادی شان را افزایش دهند. با استفاده از فیدبک های صوتی و تصویری فرد می تواند کنترل بهتری بر روی عملکرد اندام هایشان بیابد. این دقیقاً همان کاری است که یوگی و مرتاضان هندی در طی سالیان سال انجام می دادند.
بیوفیدبک نوعی تکنیک درمانی غیر تهاجمی است که کاهش علائم را در افراد بسیاری موجب شده است. اثر گذاری این تکنیک در افراد مختلف متفاوت است.
بیوفیدبک به طور طبیعی همیشه رخ می دهد. اگر شما در حال دویدن هستید و پهلوهای شما شروع به آسیب دیدن کند، سرعت خود را کاهش می دهید، در حقیقت به یک پیام زیستی پاسخ می دهید. یا هنگام دراز نشست رفتن احساس سرگیجه می کنید و به دنبال این پیام از فعالیت دست می کشید. هر دو این فعالیت ها شامل فرایندهایی و بخش هایی از بدن است که قابل کنترل ارادی و خودآگاه می باشند. با ابزارهای مناسب، افراد می توانند همچنین کنترل فرایندها و بخش هایی از بدن که پیش از این تصور می شد ناخودآگاه، خودمختار و خارج از کنترل داوطلبانه است، را فراگیرند و آگاهانه بر دنیای درون سیستم عصبی خودمختار که عرق کردن، انقباض و انبساط عروق، فشار خون، ضربان قلب، سرعت تنفس، کشش عضلات صاف و حتی قرمز شدن و جوش زدن را کنترل می کند، تاثیر گذارند.
بیوفیدبک اطلاعاتی از فعالیت های زیستی ویژه ای که در دسترس مغز است را فراهم می کند. هنگامی که مغز اطلاعاتی درباره خود و بدن (از قبیل اینکه چه طور به استرس واکنش نشان می دهد و چطور می تواند به وضع آرامش بازگردد) دریافت می کند، می تواند از این اطلاعات برای بازگشت بدن به حالت تعادل استفاده کند، بنابراین اثرات ناشی از تنش را فرونشاند.
برای بیماران، دستگاه بیوفیدبک به عنوان نوعی حس ششم عمل می کند، که به آنها اجازه می دهد تا فعالیت های درون بدن خود را بشنوند و ببینند. یکی از انواع دستگاه هایی که به طور معمول استفاده می شود، گرفتن سیگنال های الکتریکی در عضلات است. این ماشین این سیگنال ها را به شکلی که برای بیمار قابل درک باشد ترجمه می کند: شاید به صورت چشمک زدن نور لامپ یا فعال شدن بوق هر زمان که کشش عضلات بیشتر می شود باشد. اگر بیمار بخواهد کشش عضلات را تعدیل نماید، باید سعی کند که چشمک زدن نور یا بوق زدن را کم کند.
برای مثال، محققان دریافته اند که فردی که به یک ابزار نشان دهنده ی فشار خون متصل است می تواند یاد بگیرد که فشار خون را به راحتی با تمرکز بر روی مشاهده افت فشار در شماره گیر، کاهش دهد.
اگر از فرد پرسیده شود که چطور این کار را انجام داده است، وی قادر به به زبان آوردن آنچه که اتفاق افتاده نیست، یا ممکن است بگویید: « من فقط سعی کردم آرام باشم».
همانطور که یک نفر می داند چه طور دوچرخه سواری کند یا رانندگی خودرو یا بازی تنیس، این فرد حال می داند که چه طور فشار خونش را کاهش دهد. بخشی از اطلاعات از مغز حاصل می شود و بخشی فیزیکی است. سنتز هر دو نوع اطلاعات به ما امکان اجرا می دهد و ما این سنتز را از آزمون و خطا، تجربه و تمرین کسب می کنیم.
به یاد داشتن اینکه تجهیزات مورد استفاده در ترجمه سیگنال های بدن به سیگنال های سمعی- بصری، تغییری ایجاد نمی کنند اهمیت دارد؛ تغییر زمانی رخ می دهد که فرد از اطلاعات حاصل از دستگاه استفاده نماید. دستگاه های بیوفیدبک تنها یک ضرورت موقت برای تمرین و یادگیری هستند، زمانی که ما بدانیم چطور تغییر ایجاد کنیم، ابزارها کنارگذاشتی می شوند.
بیوفیدبک در درمان طیف وسیعی از شرایط عصبی و عضلانی مثل اختلالات ماهیچه لگن (بی اختیاری ادرار فوری و فشاری، بی اختیاری مدفوع، واژینیوسموس، یبوست، و مقاربت دردناک)، ضعف ماهیچه ها بخاطر سکته، دندان قروچه، دردردهای تنشی، مشکلات معده ای- روده ای مثل سندرم روده تحریک پذیر، حالت تهوع و استفراغ موثر است. این درمان عمدتاً در بیماری هایی به کار برده می شود که داروها در درمان موفق نیستند.
واژه بيوفيدبك يا پسخوراند زيستي عبارت كوتاهتري براي مفاهيم فيدبك خارجي سايكوفيزيولوژيك است. اين تكنيك با بكارگيري مفاهيمي از علوم مختلف در دهه 1950 مورد استفاده قرار گرفته و به تدريج رواج يافت و نهايتاً در 1969 به اين نام شناخته شد.
ايدههاي متعددي از علوم مختلف منجمله يافتههاي مطالعاتي كه در زمينه شرطيسازي دستگاه عصبي خودكار (ANS)، سايكوفيزيولوژي، رفتار درماني، راهبردهاي كنترل استرس، مهندسي پزشكي و سايبرنتيك انجام يافته به پرورش مدل كاربردي بيوفيدبك و شكلگيري آن به شكل امروزي كمك كرده است. اما اصليترين حوزه تعريف كننده بيوفيدبك، علم سايبرنتيك ميباشد كه بطور مستقيم به تعريف پردازش اطلاعات و ارائه فيدبك در سيستمهاي گوناگون ميپردازد.
طبق يكي از اصول پايه سايبرنتيك، فرد نميتواند تغييري را كنترل نمايد مگر آنكه اطلاعات لازم از آن متغير را دريافت نمايد. اين اطلاعات را فيدبك مينامند. اصل ديگري نيز بيان ميدارد كه وجود بيوفيدبك يادگيري را ممكن ميسازد. در بيوفيدبك كاربردي، هدف اصلي، بالا بردن آگاهي شخص نسبت به آنچه در بدن و حتي مغزش به وقوع ميپيوندد و افزايش قدرت كنترل بر آن است. با ارائه اين تكنيك، افراد فيدبكهاي واضح و مستقيمي را از سيستم فيزيولوژيشان دريافت ميدارند كه به آنها در كنترل عملكرد اين سيستم كمك مينمايد.
به عنوان مثال، با استفاده از دستگاه EMG ، شخص در مورد فعاليت ماهيچهها و ميزان انقباض آنها آگاهي مييابد و با استفاده از فيدبك عيني كه از دستگاه EMG دريافت ميكند، خواهد توانست كنترل بهتري در كاهش، افزايش و تنظيم انقباض عضلاتش داشته باشد.
آنچه در روانشناسي رفتاري به عنوان شرطيسازي كنشگر تعريف شده و از اصول اوليه يادگيري دانسته شده است در سايبرنتيك نوعي ارائه فيدبك ناميده ميشود. فيدبكهايي كه از نتايج مثبت و منفي يك رفتار بدست ميآيند ميتوانند موجود را شرطينموده و يا تغيير رفتار را ايجاد كنند. به همين دليل بسياري از متخصصين به ويژه روانشناسان، بيوفيدبك را نوعي يادگيري عاملي ميدانند و يا با ديدگاه شناختي آن را به عنوان مدلي از پردازش اطلاعات در سيستم شناختي تعريف مينمايند. علاوه بر تحقيقات انجام شده در علوم اعصاب، رفتار و سايبرنتيك، عوامل فرهنگي نيز در پيدايش و رشد بيوفيدبك بسيار مؤثر بودهاند كه از مهمترين آنها به كاربرد روشهاي آرامسازي بايد اشاره نمود.
روشهاي مختلف آرامسازي عمدتاً ريشه در فرهنگ شرقي داشته و به ويژه در مكاتب يوگا و ذن آموزش داده شدهاند. يوگایيها و اساتيد ذن طي مراقبههاي عميق قادر هستند تغييرات چشمگيري را در فيزيولوژي طبيعيشان ايجاد نمايند. از همين رو برخي از متخصصين از بيوفيدبك، كه هدفش داشتن كنترل بيشتر بر تغييرات فيزيولوژي است، به عنوان «يوگاي غرب» يا «ذن الكتريكي» نام ميبرند.
از سويي حوزه مهمي از رفتار درماني به تحقيقات در زمينه استرس و علائم جسمي ايمونولوژيك ناشي از آن اختصاص دارد. در بسياري از سيستمهاي كنترل استرس، به ايجاد آگاهي نسبت به علائم ناشي از استرس و در مقابل، وضعيت داشتن آرامش پرداخته ميشود. در واقع مدلهاي مختلف آرامسازي پيشرونده و يا خودآموزي آرامسازي و يا افزايش تمركز ذهني به ايجاد هماهنگي فيزيولوژيك و افزايش آرامش ذهني ميپردازند (Schwartz, E & Andrasik , F, 2002). بيوفيدبك براين نكته تأكيد دارد كه انسان قادر است بطور ارادي بر عملكرد سيستم خودكار چشمي تأثير بگذارد.
آنچه بيوفيدبك را از روشهاي آرامسازي و تمركزي متمايز ميسازد و از اجزاي اصلي آن به حساب ميآيد استفاده از ابزار و ماشينهاي مختلفي است كه به دريافت فيدبك و داشتن درك بهتر و نهايتاً اعمال كنترل بيشتر بر فرايندهايي نظير انقباض عضلات، دماي پوست، ضربان قلب، فشار خون و… كمك مينمايند.
بيوفيدبک
استفاده از توانائی ذهن براي بهبود وضعيت سلامت بدن
گر چه ذهن و توانايي ذهن قادر به رفع کامل علائم بيماري ها نيست ولي استفاده از قدرت ذهن تا حد زيادي مي تواند اين علائم را کاهش دهد . بيوفيدبک يکي از زيرگروه هاي طب مکمل است و هدف آن تأثير بر پاسخ هاي غيرارادي بدن مي باشد . عمده فعاليت هاي غيرارادي بدن شامل موارد زير است :
- فعاليت مغز
- فشارخون
- اسپاسم و انقباض عضلاني
- تعداد ضربان قلب
هر گاه فرد شناخت کافي نسبت به اين موارد داشته و بتواند کنترلي بر آنها اعمال نمايد مي تواند از روش بيوفيدبک براي درمان حملات هراس ، تخفيف سردردهاي ميگرني و درمان بي اختياري ادرار استفاده نمايد . حتي اگر فرد بيماري خاصي هم نداشته باشد بيوفيدبک به حفظ و ارتقاء سلامت او کمک خواهد کرد .
* بيوفيدبک به کنترل و درمان چه بيماريهايي کمک مي کند ؟
بيوفيدبک بر حدود ۱۵۰ بيماري مؤثر است که از آن جمله مي توان از بيماريهاي زير نام برد: .
- آسم
- بيماري رينود
- بيماري روده تحرک پذير
- گر گرفتگي شديد
- تهوع و استفراغ هاي ناشي از شيمي درماني
- بي اختياري ادرار
- انواع سردرد
- ضربان هاي قلبي نامنظم
- فشار خون بالا
- صرع
تحقيقات مفصلي براي تعيين اثر درماني بيوفيدبک بر فشارخون هاي بالا با منشاء ناشناخته در جريان است .
در يک جلسه بيوفيدبک چه اتفاقي مي افتد ؟
روش هاي بيوفيدبک را مي توان در درمانگاه ها ، مراکز درماني و بيمارستان ها بکار برد . بدين ترتيب که درمانگر حس گرهاي الکتريکي را به نقاط مختلف بدن متصل مي کند . اين حس گرها ، پاسخ هاي فيزيولوژيک بدن به استرس هايي نظير انقباض عضلاني حين دردهاي تنشي را نشان مي دهد . اين انقباض ها بوسيله ابزار صوتي يا تصويري به بيمار نشان داده مي شوند و فرد کاملاً در جريان واکنش هاي بدن خود مثل انقباض های دردناک قرار گرفته و متوجه ارتباط بين انقباض ها با ايجاد درد مي شود.
قدم بعدي فرا گرفتن برانگيختن واکنش هاي مثبت در بدن مي باشد . خود بيمار در اين مرحله بايد ياد بگيرد هنگامي که در معرض استرس هاي جسمي يا رواني قرار مي گيرد ، هر عضله از عضلات بدن را چگونه ريلکس نمايد . هدف نهايي اين است که فرد بتواند در خارج از مرکز درماني نيز بدون استفاده از ابزار و وسايل ، اين پاسخ هاي مثبت را ايجاد نمايد .
انواع بيوفيدبک
درمانگر براي جمع آوري اطلاعات مربوط به پاسخ بدن بيمار بسته به نوع بيماري و شرايط موجود از تکنيک هاي متعددي مي تواند استفاده نمايد . از آن جمله مي توان به اين ابزارها و تکنيک ها اشاره نمود .
* الکتروميوگرام ( EMG ) : دستگاهي که براي اندازه گيري انقباض عضلاني بکار مي رود . با بارز و نمايان کردن اين انقباضات به خود بيمار ، او متوجه دردهاي خود شده و مي تواند آنها را کنترل نمايد .
EMG در درمان دردهاي پشت ، سردرد ، درد گردن و دندان قروچه مؤثر است . همچنين در تخفيف شرايط استرس زا بدتر مي شوند . در شرايطي مثل آسم و زخم هاي معده مؤثر است .
* بيوفيدبک حرارت بدن :
حس گرهايي که به انگشتان دست ها يا پاها متصل مي گردند . دماي بدن را مي سنجند – معمولاً دماي بدن به هنگام استرس کاهش مي يابد و بنابراين ثبت دماهاي کاهش يافته مبنايي براي شروع تحريکات مثبت و ريلکس کردن عضلات خواهد بود . اين تکنيک در درمان بيماري رينود و حملات ميگرن مؤثر است .
* ثبت کننده هاي فعاليت گالوانيک پوست
با ثبت فعاليت غدد عرق و ميزان تحريک پوست که در شرايط استرس ، افزايش مي يابند مي توان به درمان بيماري هاي هيجاني نظير هراس ها ، اضطراب و لکنت زبان کمک کرد .
* الکتروانسفالوگرام ( EEG)
اين دستگاه فعاليت الکتريکي امواج مغزي را در شرايط مختلف مثل بيداري ، ريلکس بودن ، آرامش ، خواب سبک و خواب عميق اندازه مي گيرد .
اگر چه هنوز در مورد اين که چرا روش هاي بيوفيدبک در درمان برخي بيماريها مؤثرند مجهولات فراواني وجود دارد ولي استفاده از آن بطور روزافزوني در حال افزايش است . عليرغم تأثيرات مثبت فراوان در موارد معدودي از جمله تداخل با سطح خوني داروي انسولين ، بايد توجه و دقت کافي به هنگام استفاده از تکنيک هاي بيوفيدبک معمول گردد.
حال شما می توانید اگر دانشجوی رشته های مرتبط با درمانهای غیر دارویی هستید از متخصصان منشور سلامت مهر بهره ببرید و در کارگاه های آموزشی آنها شرکت نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با روابط عمومی ما تماس بگیرید.
09363008032
بهترین روانشناسان تهران و بهترین روانشناسان ایران
بهترین روانشناسان کودک و نوجوان تهران و بهترین روانشناسان کودک و نوجوان ایران
ارتباط جهت هماهنگی وقت:
دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، مرکز تخصصی استعدادیابی، بزرگترین مرکز استعدادیابی، بهترین مراکز استعدادیابی ایران، بهترین مرکز استعدادیابی تهران، مرکز تخصصی اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، بهترین مراکز درمانی اوتیسم، بزرگترین مراکز درمانی اوتیسم، مرکز تخصصی بیش فعالی، بهترین مراکز بیشفعالی ایران، بهترین مراکز درمان بیش فعالی تهران
کلمات کلیدی: دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، دکتر روانشناس سکسولوژی، دکتر روانشناس ترنس سکشوال، روانشناس هموسکشوال، روانشناس تراجنسی، متخصص روانشناسی انگیزشی، متخصص استعدادیابی، مرکز تخصصی استعدادیابی، استعدادیابی تحصیلی، استعدادیابی شغلی، استعدادیابی هنری، استعدادیابی ورزشی، استعداد سنجی، استعداد شناسی، ورود به دانشگاه، سوالات دانشجویی، سوالات جنسی، سوالات روابط جنسی، روانشناس روابط عاطفی، روانشناس ارتباط عاطفی، روانشناس جدایی، روانشناس زوجین، روانشناس اختلالات خلقی، روانشناس وسواس، روانشناس وسواس فکری، روانشناس PTSD، روانشناس بیشفعالی، روانشناس ADHD، روانشناس ADD، روانشناس افسردگی، روانشناس اضطراب، روانشناس پنیک، روانشناس واژنیسم، روانشناس CGL، روانشناس تجاوز به کودک، روانشناس ابیوز، روانشناس اختلالات یادگیری، روانشناس اختلال ریاضی، روانشناس یادگیری، روانشناس کنکور، مشاور کودک، مشاور نوجوان، مشاور خانواده، مشاور اعتیاد، مشاور مشکلات جنسی، مشاور رابطه، مشاور دوست یابی، مشاور اختلالات خلقی، مشاور بیشفعالی، مشاور بیش فعالی، مشاور شغلی، مشاور تحصیلی، مشاور خوب، بهترین مشاور کودک، بهترین مشاور کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان، مرکز روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز مشاوره کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی نمایش درمانی، مرکز تخصصی مشاوره نمایش درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی موسیقی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره موسیقی درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی ترنس، مرکز تخصصی مشاوره ترنس، مرکز تخصصی روانشناسی تراجنسی، مرکز تخصصی مشاوره تراجنسی، مرکز تخصصی روانشناسی بازی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره بازی درمانی، مرکز تخصصی کاردرمانی جسمی-حرکتی، مرکز تخصصی کار درمانی جسمی حرکتی، مرکز تخصصی گفتار درمانی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی گفتار درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی مشاوره اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، مرکز کاردرمانی اوتیسم، مرکز تخصصی گفتار درمانی اوتیسم، روانپزشک تخصصی کودک، روانپزشک تخصصی نوجوان، روانپزشک تخصصی اوتیسم، روانپزشک تخصصی بیشفعالی، روانپزشک تخصصی بیش فعالی، روانپزشک خانواده، روانپزشک اختلالات خلقی، روان پزشک تخصصی کودک، روان پزشک تخصصی نوجوان، روان پزشک تخصصی اوتیسم، روان پزشک تخصصی بیشفعالی، روان پزشک تخصصی بیش فعالی، روان پزشک خانواده، روان پزشک اختلالات خلقی، دکتر متخصص، دکتر متخصص روان، متخصص اعصاب و روان، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، طراح بازی، طراحی بازی، مرکز تخصصی اعتیاد، مرکز تشخیص اعتیاد، مرکز تخصصی درمان اعتیاد، کد نویسی بازی های دیجیتال، بازی دیجیتالی، بازی موبایل، بازی های موبایل، بازی های دیجیتالی درمانی، اپلیکیشن، طراح اپلیکیشن، استارتاپ، طراح و برنامه نویس استارتاپ، برنامه نویس، گرافیک بازی، گرافیست، گرافیک دیجیتال، طراح و جری اینستاگرام، برنامه نویس اینستا، ادمین اینستاگرام، ترک اعتیاد دختران، مرکز تخصصی ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی بعد از ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی ترک اعتیاد، مرکز پیشگیری از آسیب های بعد از ترک اعتیاد، تعریف اعتیاد، روش های ترک اعتیاد، مقالات مرتبط با اعتیاد، ساختارهای درمان اعتیاد، درباره اعتیاد، مقالات اعتیاد، مرکز تخصصی نقشه برداری مغز، درباره نقشه برداری مغز، کاربر نقشه مغز، اهمیت نقشه مغز، مقالات نقشه برداری مغز، نقشه مغز EEG، نقشه مغز QEEG، درمانهای غیر دارویی، اهمیت نوروفیدبک، کاربرد نوروفیدبک، مرکز تخصصی اختلالات یادگیری، حل مشکلات یادگیری کودک، اختلالات ریاضی، مرکز تخصصی اختلالات ریاضی کودکان، آزمونهای روانشناختی، مرجع آزمونهای روانشناسی، مرکز تخصصی آزمون هوش، مرکز تخصصی درمان خودکشی، درباره خودکشی، علت های خودکشی، مقالات خودکشی، پیشگیری از خودکشی، مرکز تخصصی حرکت درمانی، مرکز حسی حرکتی، درباره حرکت درمانی، مزایای حرکت درمانی، مرکز تخصصی رفتار درمانی مهر، درباره رفتار درمانی، اهمیت رفتار درمانی، روش های رفتار درمانی، رفتار درمانی علمی، دکتر رفتاردرمانگر، متخصص رفتاردرمانی، رفتار درمانگر، رفتاردرمانگر، خانه استعدادیابی ایران، مرکز استعدادیابی کودکان، مرکز استعدادیابی بزرگسالان، مرکز سنجش استعدادهای تحصیلی، مرکز استعداد تحصیلی، متخصصان استعدادیابی، روانشناسان استعدادیابی، روش های استعدادیابی، استعدادیابی نوجوان، مقالات استعدادیابی