هرجا سخن از هنر درمانی به میان آمد بدانید سرشاخه آن نقاشی است. نقاشی اولین زبان مشترک نوشتاری بین انسانها است و از دوره غارنشینی اسناد آن بر دیواره غار ها ثبت شده است. سالهای بسیار طولانی نقاشی یکی از مهمترین راه های سنجش مشکلات کودک و نوجوان بود و آزمونهای متعددی برای آن از سوی نظریه پردازان بزگ طراحی شده که در برخی کشورها مثل ایران هنوز از آنها استفاده میشود. مهمترین این آزمونها گودیناف نام دارد که به دستان توانمند مرحونه پردخت دادستان هنجار یابی فرهنگی شده است و تفسیر نقاشی گودیناف یکی از بهترین روشهای تجزیه و تحلیل آن اتفاقاتی است که دودکان توان بیان آن و یا چگونگی بیان آن را نمیدانند.
هنردرمانی شیوهای از درمان است که به مدد آن، فرد وارد فرایند خلق اثر هنری میشود و ضمن این تجربهی تازه، از نظر جسمی، روحی و عاطفی بهبود مییابد. با ورود به فرایند خلاق تولید اثر هنری، فرد شروع به ابراز ابعاد هنرمندانهی خود میکند و از این طریق میتواند رفتارها و احساساتش را تحت کنترل درآورد، از استرسها بکاهد و خودآگاهی و عزتنفسش را بهبود ببخشد.برای استفاده از هنردرمانی نباید حتما استعداد هنری زیادی داشته باشید. کافیست تا به کمک هنر احساسات و درونیات فروخوردهی خود را ابراز کنید. در این فرایند، متخصصان و افراد حرفهای میتوانند شما را هدایت و پیامهای پنهان در آثارتان را معنا کنند.
همیشه برای همه ی ما هنر، از یک جایگاه خاص برخوردار بوده و هست و جایگاه هنر را از تزیین کاخ ها و گرم کردن کاخ های سلاطین، ثروتمندان، متمولین و هنر دوستان بسیار فراتر می بینیم و هنر را یکی از مهم ترین نیازهای بشر می دانیم. زیرا ایمان و اعتقاد داریم که مثلا کسی که هنر نقاشی دارد فقط کافیست یک قلم و کاغذی داشته باشد تا بتواند آرزوهای خود را در آن مجسم سازد زیرا این اصل را می دانیم که تن انسان زندانی ناتوانی هاست و اسیر لحظه و اکنون است.
هنردرمانی در بهبودی و درمان مشکلات مختلفی نقش دارد. به کمک آن میتوان از ابعاد مختلف به درمان مشکلات فردی پرداخت. زیرا طی آن افراد خود را بروز میدهند و بهنوعی خودآگاهی میرسند.
هنردرمانی، گاهی اوقات بهمعنای درمان از طریق خلق یا ابراز نیز نام میگیرد. هنردرمانی به افراد اجازه میدهد که خود را ابراز کنند و طی این فرایند احساسات و عواطف خود را بیشتر بشناسند. رنگ، ماژیک، مداد، گچ و هر آنچه که با آن میتوان طرح کشید، ابزار لازم برای این کار است.
هنردرمانی تلفیقی است از روشهای رواندرمانی و درکی روانشناسانه از ابعاد فرایند خلاقیت؛ بهویژه بهکار گرفتن و شناخت ویژگیهای مؤثر در مصالح و ابزارهای مختلف.
هنردرمانی به خلق هنر در راستای افزایش خودآگاهی فرد و دیگران میپردازد و باعث توسعهی فردی، افزایش مهارتهای رویارویی با چالشهای مختلف و بالا رفتن مهارتها و عملکردهای شناختی میشود.
هنردرمانی براساس نظریههای شخصیتی، توسعهی انسانی، روانشناسی، نظامهای خانوادگی و آموزش هنر صورت میگیرد. متخصصان هنردرمانی هم در زمینهی هنر و هم روانشناسی تحصیل کردهاند.

هنردرمانی بهمعنای کاربرد هنر در درمان افراد است و در بستری حرفهای، به افرادی که دچار بیماریهای مختلف هستند، آسیبهای روانی سخت دیدهاند و با چالشهایی سنگین روبهرو شدهاند و همچنین افرادی که بهدنبال توسعهی فردی هستند، کمک و همراهی میکند.
با خودآگاهی بیشتری که هنردرمانی در اختیار افراد قرار میدهد، امکان مقابله با تجارب ناخوشایند فراهم میشود. ضمن اینکه تواناییها و مهارتهای شناختی بالا میرود و لحظاتی که در آن به خلق اثر هنری پرداخته میشود، لذتبخش و شیرین هستند.
ذهن انسان ویژگی تخیل و تفنن را دارد و می تواند به راحتی به آینده و گذشته سفر کند و با نیروی تخیل خود می تواند به آسمان ها بپرد و یا بدون داشتن آبشش زیر اقیانوس ها رود در حالیکه جسم انسان نه پری برای پرواز دارد و نه امکانی برای نفس کشیدن زیر آب . جسم انسان پیر و ناتوان می شود اما ذهن به جاودانگی می اندیشد. هرکدام از ما منحصر به فرد هستیم که از این قوه تخیل و نیروی ذهن خود می توانیم استفاده کنیم و به واسطه هنر ، آرزوهای فردی خود را برآورده سازیم. به همین دلیل است که هنر باعث کاهش تنش هاست و در برآورده کردن آرزوهای فردی می تواند عمل کند. و این اثر و نتیجه هنر درمانی است.
افرادی که بهعنوان متخصص در این زمینه به دیگران کمک میکنند، به موضوعاتی چون توسعهی انسانی، نظریههای روانشناسی، روشهای مراقبت و آزمایش بیمار، سنتهای هنری، مسائل معنوی و فرهنگی و البته قدرت درمانگری هنر واقف هستند.
این متخصصان از هنر برای درمان، ارزیابی و تحقیق و پژوهشهای مختلف دیگر بهره میگیرند. هنردرمانی روی افراد در تمام سنین تأثیرگذار است و میتوان آن را برای بهبود و درمان خانوادگی، گروهی، فردی و… استفاده کرد. در شیوهی درمان به کمک هنردرمانی اقداماتی نظیر رسیدگی به سلامت روانی، بازپروری، ارائهی خدمات پزشکی و… صورت میگیرد.
خدمات هنردرمانی در مراکز مختلف و در قالبهای گوناگون اجراشدنی است: مدارس، آسایشگاهها، خانههای سالمندان و… .

همه میتوانند از هنردرمانی استفاده کنند. با وجود درمانهای مختلفی که برای رفع انواع مشکلات روانی و جسمانی کشف و طرح شده است، هنردرمانی چیز دیگری است.
تفاوت عمده هنردرمانی با سایر روشها در این است که به ما امکان ابراز احساسات و برقراری ارتباط با محیط اطرافمان را با روشی بهجز استفاده از کلمات و جملهها میسر میکند. کلمات و عبارات محدود هستند و نمیتوانند حق مطلب را در ارتباطات بهطور تمام و کمال ادا کنند.
هر چند بیشتر از قالبهای سنتی هنر مانند نقاشی، طراحی، عکاسی، مجسمهسازی و… در هنردرمانی استفاده میشود اما امکان استفاده از سایر شکلهای هنر مانند هنرهای اجرایی و… نیز راهی مناسب برای ابراز درونیات افراد است. درواقع، دنیای هنر بسیار گسترده است.
متخصصان هنردرمانی در زمینهی هنر و روانشناسی همزمان تحصیل میکنند. افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، علاوهبر نیاز به دریافت مدرک باید به مجموعهای از تواناییها مسلط باشند.
هنردرمانان باید با بیماران در هر سن، عقیده و نژاد و جنسیتی توانایی همراهی داشته باشند. بسته به شرایط مختلفی که افراد نیازمند کمک در آن درگیر هستند، هنردرمانان میتوانند در قالب انفرادی، گروهی، خانوادگی و به شکل گروهی به همراهی و درمان افراد بپردازند.
هنردرمانگران با نشانههای غیر شفاهی و استعاره هایی که به کمک هنر بیان میشوند و در مکان و زمانی که مجال برای استفاده از کلام نیست، آشنا هستند. در فرایند خلاق هنر افراد متوجه میشوند که میتوانند از طریق هنر به ابراز وجود پنهانی خود بپردازند.

معرفی سوپروایزر بخش هنر درمانی
احمد اخوان عطار؛ روانشناس، گرافیست و معمار، یکی از افرادی است که در حوزه هنر درمانی و توانایی های مغز انسان با رویکرد شناختی-رفتاری بسیار توانمند عمل کرده است و بیش از دو دهه است ایشان در حوزه سنجش استعدادها از طریق هنر، افزایش خلاقیت و توانمند سازی با رویکرد هنری، درمان اختلالات شایع کودکان و نوجوانان و همچنین مداخلات اثر بخش در گروه اختلالات طیف اوتیسم، مقالات ارزشمندی را به چاپ رساند و همچنین نتایج درمانی مطلوبی را با اثر بخشی بالا به ثمر برسانند.
استاد احمد اخوان عطار توانسته است در این سالها شاگردان توانمندی را تربیت نماید و همواره دوره های تخصصی برای علاقمندان حرف یاورانه و همچنین برای والدین دارای فرزندان با نیاز ویژه برگزار کند و نیز همچنان برگزار خواهد کرد.
همچنین ایشان مدرس کشوری سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و برگزار کننده های دوره های تخصصی بازآموزی معلمان گروه مدارس استثنایی کشور و نیز گروه صاحبان امتیاز مراکز اختلالات ویژه یادگیری دولتی و خصوصی در کشور میباشند.
دکتر احمد اخوان عطار در روزهای مشخص از هفته شخصا خدمات درمانی ارائه میکنند و مستقیما با کودکان و نوجوانان در ارتباط هستند.
پل های ارتباطی
اگر نیازمند دریافت اطلاعات تکمیلی هستید با مدیر برنامه های ایشان تماس بگیرید و اگر نیازمند تعیین وقت هستید با مدیر داخلی مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان منشور سلامت مهر تماس بگیرید.
تقاضا داریم در ساعات اداری 10 صبح تا 8 شب تماس بگیرید و خارج از این ساعات فقط در واتساپ پیام بگذارید.
مدیر برنامه:
09363008032
مدیر داخلی و هماهنگی وقت:
09106965010
دیگر راه های ارتباطی و آدرسهای ما در پائین این صفحه موجود می باشد.
گاری تصاویر هنر درمانی و روشهای هنر درمانی
بهترین روانشناسان تهران و بهترین روانشناسان ایران
بهترین روانشناسان کودک و نوجوان تهران و بهترین روانشناسان کودک و نوجوان ایران
ارتباط جهت هماهنگی وقت:
دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، مرکز تخصصی استعدادیابی، بزرگترین مرکز استعدادیابی، بهترین مراکز استعدادیابی ایران، بهترین مرکز استعدادیابی تهران، مرکز تخصصی اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، بهترین مراکز درمانی اوتیسم، بزرگترین مراکز درمانی اوتیسم، مرکز تخصصی بیش فعالی، بهترین مراکز بیشفعالی ایران، بهترین مراکز درمان بیش فعالی تهران
کلمات کلیدی: دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، دکتر روانشناس سکسولوژی، دکتر روانشناس ترنس سکشوال، روانشناس هموسکشوال، روانشناس تراجنسی، متخصص روانشناسی انگیزشی، متخصص استعدادیابی، مرکز تخصصی استعدادیابی، استعدادیابی تحصیلی، استعدادیابی شغلی، استعدادیابی هنری، استعدادیابی ورزشی، استعداد سنجی، استعداد شناسی، ورود به دانشگاه، سوالات دانشجویی، سوالات جنسی، سوالات روابط جنسی، روانشناس روابط عاطفی، روانشناس ارتباط عاطفی، روانشناس جدایی، روانشناس زوجین، روانشناس اختلالات خلقی، روانشناس وسواس، روانشناس وسواس فکری، روانشناس PTSD، روانشناس بیشفعالی، روانشناس ADHD، روانشناس ADD، روانشناس افسردگی، روانشناس اضطراب، روانشناس پنیک، روانشناس واژنیسم، روانشناس CGL، روانشناس تجاوز به کودک، روانشناس ابیوز، روانشناس اختلالات یادگیری، روانشناس اختلال ریاضی، روانشناس یادگیری، روانشناس کنکور، مشاور کودک، مشاور نوجوان، مشاور خانواده، مشاور اعتیاد، مشاور مشکلات جنسی، مشاور رابطه، مشاور دوست یابی، مشاور اختلالات خلقی، مشاور بیشفعالی، مشاور بیش فعالی، مشاور شغلی، مشاور تحصیلی، مشاور خوب، بهترین مشاور کودک، بهترین مشاور کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان، مرکز روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز مشاوره کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی نمایش درمانی، مرکز تخصصی مشاوره نمایش درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی موسیقی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره موسیقی درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی ترنس، مرکز تخصصی مشاوره ترنس، مرکز تخصصی روانشناسی تراجنسی، مرکز تخصصی مشاوره تراجنسی، مرکز تخصصی روانشناسی بازی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره بازی درمانی، مرکز تخصصی کاردرمانی جسمی-حرکتی، مرکز تخصصی کار درمانی جسمی حرکتی، مرکز تخصصی گفتار درمانی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی گفتار درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی مشاوره اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، مرکز کاردرمانی اوتیسم، مرکز تخصصی گفتار درمانی اوتیسم، روانپزشک تخصصی کودک، روانپزشک تخصصی نوجوان، روانپزشک تخصصی اوتیسم، روانپزشک تخصصی بیشفعالی، روانپزشک تخصصی بیش فعالی، روانپزشک خانواده، روانپزشک اختلالات خلقی، روان پزشک تخصصی کودک، روان پزشک تخصصی نوجوان، روان پزشک تخصصی اوتیسم، روان پزشک تخصصی بیشفعالی، روان پزشک تخصصی بیش فعالی، روان پزشک خانواده، روان پزشک اختلالات خلقی، دکتر متخصص، دکتر متخصص روان، متخصص اعصاب و روان، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، طراح بازی، طراحی بازی، مرکز تخصصی اعتیاد، مرکز تشخیص اعتیاد، مرکز تخصصی درمان اعتیاد، کد نویسی بازی های دیجیتال، بازی دیجیتالی، بازی موبایل، بازی های موبایل، بازی های دیجیتالی درمانی، اپلیکیشن، طراح اپلیکیشن، استارتاپ، طراح و برنامه نویس استارتاپ، برنامه نویس، گرافیک بازی، گرافیست، گرافیک دیجیتال، طراح و جری اینستاگرام، برنامه نویس اینستا، ادمین اینستاگرام، ترک اعتیاد دختران، مرکز تخصصی ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی بعد از ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی ترک اعتیاد، مرکز پیشگیری از آسیب های بعد از ترک اعتیاد، تعریف اعتیاد، روش های ترک اعتیاد، مقالات مرتبط با اعتیاد، ساختارهای درمان اعتیاد، درباره اعتیاد، مقالات اعتیاد، مرکز تخصصی نقشه برداری مغز، درباره نقشه برداری مغز، کاربر نقشه مغز، اهمیت نقشه مغز، مقالات نقشه برداری مغز، نقشه مغز EEG، نقشه مغز QEEG، درمانهای غیر دارویی، اهمیت نوروفیدبک، کاربرد نوروفیدبک، مرکز تخصصی اختلالات یادگیری، حل مشکلات یادگیری کودک، اختلالات ریاضی، مرکز تخصصی اختلالات ریاضی کودکان، آزمونهای روانشناختی، مرجع آزمونهای روانشناسی، مرکز تخصصی آزمون هوش، مرکز تخصصی درمان خودکشی، درباره خودکشی، علت های خودکشی، مقالات خودکشی، پیشگیری از خودکشی، مرکز تخصصی حرکت درمانی، مرکز حسی حرکتی، درباره حرکت درمانی، مزایای حرکت درمانی، مرکز تخصصی رفتار درمانی مهر، درباره رفتار درمانی، اهمیت رفتار درمانی، روش های رفتار درمانی، رفتار درمانی علمی، دکتر رفتاردرمانگر، متخصص رفتاردرمانی، رفتار درمانگر، رفتاردرمانگر، خانه استعدادیابی ایران، مرکز استعدادیابی کودکان، مرکز استعدادیابی بزرگسالان، مرکز سنجش استعدادهای تحصیلی، مرکز استعداد تحصیلی، متخصصان استعدادیابی، روانشناسان استعدادیابی، روش های استعدادیابی، استعدادیابی نوجوان، مقالات استعدادیابی، کاریابی، سرمایه گذاری شغلی، کارآفرینی،