بازی همه زندگی است و همه زندگی بازی است
افراد زیادی در سراسر جهان هستند که بازی درمانگر و از روش مداخلات بازی درمانی با مراجعین خود ارتباط دارند. بازی یک مداخله مستقیم روی نورونهای مغز انسان ایجاد میکند که به آن مداخلات شناختی میگویند. بازی درمانی شناختی یک روش مداخلاتی با قدمت طولانی در حوزه درمانهای غیردارویی در جهان دارد.
نظریه پردازان بزرگ و متخصصان بسیار برجسته ای در جهان هستند که همیشه با ساختار مداخلات غیر دارویی بازی درمانی را تجویز و روشهای مختلف آن را ترویج داده اند.
بازی درمانی برای گروه های سنی 1.5 سال تا 99 سال مفید است و همچون یک فرمانده قدرتمند بر مغز انسان تاثیر میگذارد.
البته فراموش نشود یک بازی درمانگر با تخصص روانشناسی و گرایش شناختی-رفتاری به بهترین شکل میداند کدام بازی ها برای چه تغییراتی از عملکرد مغز لازم هستند که نتیجه مطلوب درمانی حاصل شود.
توجه ویژه
اگر به نبال مطالب بسیار جدید و اخبار ویژه بازی درمانی هستید حتما به پایان صفحه سر بزنید
نقش بازی های روی میزی درمانی
مرکز تخصصی بازی درمانی مهر، یکی از زیر مجموعه های هلدینگ بزرگ درمانهای غیر دارویی منشور سلامت مهر است که در سال 1389 کار خود را آغاز کرد. این مجموعه بزرگ با مشارکت و تجمیع 3 مجموعه دیگر تولد دوباره خود را جشن گرفت و با دانش مشترک اساتید برجسته در این حوزه به نام های: خانم دکتر سایناز مودت، آقای دکتر مرتضی نظیفی، آقای احمد اخوان عطار که هر یک صاحبان مجموعه های پیشین بودند کار را آغاز کرد.
مرکز بازی درمانی مهر همزمان با ترکیب روشهای درمانی اساتید گفته شده، فعالیت های پژوهشی و طراحی بازی های درمانی را نیز با دیگر تیم های تخصصی و دانشجویان آغاز کرد.
امروز پس از گذشت بیش از یک دهه فعالیت، مرکز بازی درمانی مهر 320 مورد مداخلاتی طبقه بندی شده بازی های درمانی (طبق کتاب راهنمای DSM-5) را در اتاق های خود دارد و حتی فعالیت ها و ابزاری را در این مرکز تخصصی می بینید که در هیچ مرکز دیگری نمیتوانید همه آنها را یکجا بیابید.
نکته بسیار با اهمیت این مرکز، مشارکت دائمی دکترین مرکز در درمان است که هرگز، پس از تشخیص، کار را به دانشجویان نمی سپارند و مستقیما با کودک در ارتباط هستند.
جهت ارتباط با کارشناس مستقیم لطفا با شماره های زیر صفحه تماس بگیرید و نیز ارتباط مستقیم واتساپ با جناب آقای احمدی:
09106965010
پس از مطالعه مطالب آموزشی، در ادامه همین صفحه مطالب تخصصی، درباره مرکز تخصصی بازی درمانی مهر که یکی از بزرگترین مراکز تخصصی روانشناختی در ایران و کشورهای اروپایی و آمریکایی هست، با بیش از 320 نمونه بازی درمانی برای گروه های سنی مختلف بر اساس منبع اختلالات روانپزشکی آمریکا DSM-5 میباشد را میتوانید بخوانید.
لطفا ما را دنبال کنید.
اساتید بازی درمانی کشور
اساتید بازی درمانی مرکز و موسسه بازی درمانی مهر:
- خانم دکتر سایناز مودت؛ دکترای تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان و مدرس کشوری بازی درمانی تخصصی، طراح و تولید کننده بازی های درمانی، تحلیل گر تخصصی بازی و اسباب بازی، مشاور عالی سازمان نظارت بر اسباب بازی های کشور.
- آقای احمد اخوان عطار؛ روانشناس تخصصی کودک و نوجوان و مدرس کشوری بازی درمانی تخصصی، طراح و تولید کننده بازی های درمانی، تحلیل گر تخصصی بازی و اسباب بازی، مشاور عالی سازمان نظارت بر اسباب بازی های کشور.
مطالب آموزشی
بازی درمانی کودکان یکی از روشهای روان درمانی است که علاوه بر درمان مشکلات اضطرابی و اختلالات روانی، به افزایش سازگاری و توانمندیهای کودکان نیز کمک میکند. در واقع درمانگران با استفاده از بازی درمانی به رفتارها، عواطف و احساسات درونی کودکان پی برده و برای رشد و تربیت سالم به والدین کمک میکنند. این روش به صورت فردی و گروهی توسط متخصصان و روانشناسان انجام میشود. همچنین والدین نیز میتوانند بازی درمانی را در خانه اجرا کنند و از بازیهای مختلف در جهت ارتقای توانمندیهای جسمی، ذهنی و ارتباطی فرزندشان بهره ببرند. با این حال باید توجه داشته باشید که استفاده از این روش توسط مشاوران کودک به مراتب اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
نقش بازی های روی میزی درمانی
همه چیز درباره بازی درمانی
بازی و اهمیت بازی
به راحتی از کنار بازی کودکان خود عبور نکنید. کودکان در بازیهای خود نیازهای حسی حرکتیشان را برآورده میسازند و تخلیه انرژی در بازی باعث افزایش آرامش کودک میشود. در صورتی که این انرژی امکان بروز پیدا نکند، احتمالا به اضطراب، افسردگی و پرتحرکی تبدیل میشود. بازی برای کودکان به اندازه تغذیه صحیح، احساس صمیمیت و امنیت برای رشد مهم و ضروری است. به علاوه ویژگیهای رفتاری کودکان در بازیهایشان قابل تشخیص است.
بازی درمانی یکی از روشهای طراحی شده برای بهبود و ارتقای انواع وضعیتهای ذهنی و روانی کودکان است. از آنجایی که کودکان ظرفیت کمتری برای پردازش هیجانات خود دارند، بازی درمانی بستری برای آنها فراهم میکند تا بتوانند به روشهای سالم احساسات هیجانات خود را کشف کرده و آنها را ابراز کنند.
این کار نه تنها به پیشگیری از اختلالات روانی دوران کودکی کمک بسیاری میکند بلکه میتواند فرصت رشد روانی بیشتری را نیز در اختیار فرزندان قرار بدهد. همچنین در مواردی که کودکان با یک بحران یا رویداد آسیب زا نظیر تجاوز یا آزار جنسی روبهرو میشوند بازی درمانی به آنها کمک میکند تا با ابراز هیجانات خود در روند بازی تنشهای کمتری را تجربه کنند و روشهای مناسب کنار آمدن با مشکل خود را یاد بگیرند.
بازی درمانی یا Play Therapy نوعی روان درمانی است. هدف اصلی بازی درمانی کمک به کودکانی است که برای نشان دادن خود یا احساسات خود دچار مشکل هستند تا از طریق بازی درمانی بتوانند خودشان را نشان بدهند.
بازی درمانی یا Play Therapy نوعی روان درمانی است و می تواند برای کمک به درمان کودکان در زمینه مسائل عاطفی و روانی موثر باشد. کودکان اغلب از بازی برای بیان احساسات و جهت یابی دنیای اطراف خود استفاده می کنند و بازی درمانی این مزیت را برای کودک فراهم می کند. بازی درمانی در درجه اول برای کودکان استفاده می شود. البته، می توان از آن برای بزرگسالان نیز استفاده کرد. این درمان معمولا برای کودکانی که بین 3 تا 12 سال بکار می رود.
هدف اصلی بازی درمانی کمک به کودکانی است که برای نشان دادن خود یا احساسات خود دچار مشکل هستند تا از طریق بازی درمانی بتوانند خودشان را نشان بدهند.
بازی درمانی شیوه از درمان است که بیشتر برای کودکان استفاده میشود؛ چون کودکان نمیتوانند بهطور واضح و شفاف احساسات یا مشکلاتشان را برای والدین یا سایر بزرگسالان بیان کنند؛ در واقع بازی اولین و مهمترین شیوه ارتباطی کودک است.
از طریق بازی میتوان احساسات و افکار او را از ضمیر ناهشیار به سطح هوشیار آورد. مهمترین مساله در بازیدرمانی این است که بچهها به خوبی با آن ارتباط میگیرند؛ زیرا شبیه سایر مکالمات روزمرهای که با یک بزرگسال انجام میشود نیست و به همین دلیل است که رویکرد درمانی به خود میگیرد.
اما بازی درمانگر علاوه بر اینکه میتواند با استفاده از بازی به بینش و درک درستی از مشکلات کودک برسد، به کودک در کشف احساسات و مقابله با آسیبهای حل نشده کمک میکند. در واقع کودکان از طریق بازی درمانی مکانیزمهای مقابلهای جدید و نحوه تغییر رفتارهای نامناسب را میآموزند.
انواع بازی درمانی کودکان
دو شکل اصلی برای بازی درمانی وجود دارد که توسط بازی درمانگران استفاده می شود:
بازی درمانی فعال (Directive Play Therapy):
در بازی درمانی فعال، درمانگر رویکردی عملی اتخاذ می کند و کودک را از طریق بازی های هدایت شده راهنمایی می کند تا به آنها برای بیان احساسات خود کمک کنند. آنها معمولاً دستورالعملهای خاصی را به کودکان میدهند و در حین انجام بازی بر کار کودک نظارت میکنند.
بازی درمانی غیر فعال (Non-directive Play Therapy):
بازی درمانی غیر فعال از محیطی که کنترل کمتری بر آن اعمال می شود، استفاده می کند. درمانگر کودک را رها می کند تا در هر گونه بازی که ممکن است از آن لذت می برد شرکت کند و احساسات خود را بدون هیچ دخالتی بیان کند.
تکنیک های بازی درمانی (چند نمونه بازی درمانی)
در طول بازی درمانی می توان از تکنیک های مختلفی استفاده کرد. تکنیک مورد استفاده در طول یک جلسه بازی درمانی تا حد زیادی به نیازهای کودک شما و اینکه از چه وسایل بازی استفاده می کند بستگی دارد.
یک جلسه بازی درمانی معمول، بین 30 تا 45 دقیقه طول می کشد. در طول یک جلسه بازی درمانی، درمانگر محیطی راحت و امن برای بازی کودک ایجاد می کند. سپس درمانگر تعاملات کودک با اسباب بازی های که در اختیارش قرار داده شده را مشاهده می کند. همانطور که کودک در اتاق بازی درمانگر راحت بازی میکند، از طریق بازی خاصی مسائلی که کودک با آنها سرو کار دارد و مورد هدف قرار می گیرد، معرفی خواهند شد.
برخی از رایج ترین تکنیک های مورد استفاده توسط بازی درمانگران در سراسر جهان عبارتند از:
- استفاده از قطعات خانه سازی
- استفاده از صنایع هنری
- شن بازی
- بازی های تخته ای
- بازی با عروسک ها
- بازی با عروسک های نمایشی
- بازی تی پارتی (Tea party play)
- بازی با کارت ها
- بازی های استراتژیک مانند شطرنج یا چکرز
- بازی قایم موشک
- بازی لگو
اخبار مربوط به بازی درمانی
- بازی درمانی یک ساختار کلینیکال (فقط کار در کلینیک) نیست! حتما مطلب را بخوانید… ادامه مطلب (کلیک کنید)
- بازی درمانی برای چه مواردی و در خصوص چه اختلالاتی کاربرد دارد؟ ادامه مطلب (کلیک کنید)
- آیا بازی درمانی برای همه مردم و غیر متخصص ها (عموم مردم) قابل درک و آموزش ساده است؟ ادامه مطلب (کلیک کنید)
مثالهای پژوهشی و علمی
در مطالعه ای که در سال 2009 در مورد اثربخشی بازی درمانی با کودکان پرخاشگر انجام شد، محققان گروهی از دانش آموزان را با سابقه رفتار پرخاشگرانه به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه در معرض بازی درمانی قرار گرفتند و گروه دیگر به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که کودکانی که در معرض بازی درمانی قرار گرفته بودند نسبت به کودکان گروه کنترل در این دوره که در معرض بازی درمانی نبودند بهبود قابل توجهی در رفتارهای پرخاشگرانه نشان دادند.
تجزیه و تحلیلی که در سال 2005 از 93 مطالعه ین سالهای 1953 تا 2000 در مورد اثربخشی بازی درمانی با کودکان صورت گرفت، نیز از این نظریه حمایت می کند که این روش درمانی مؤثری برای کودکان است. در بازبینی مطالعات مشخص شد که این شکل از درمان حتی زمانی که والدین کودک درگیر درمان بودند هم تأثیرات مثبتی را به همراه داشت. همچنین در بازبینی ها مشخص شد که این شکل از درمان برای مسئله سن و جنس هم موثر ظاهر شده است.
مقالات مرتبط:
https://www.sid.ir/paper/897859/fa
https://www.noormags.ir/view/en/articlepage/91094/31
http://psy.journals.iau-garmsar.ac.ir/article_538900_4981aafcd9febabe48bb262fe346908f.pdf
https://childmentalhealth.ir/article-1-453-fa.html
https://jfmh.mums.ac.ir/article_9020_13742b948fa13eaed728dba57f2edfab.pdf
https://edj.ajums.ac.ir/article_79776.html
http://psyedu.toniau.ac.ir/article_557370_5d9b37b3db374be877e26dc9701e4f32.pdf
https://etl.journals.pnu.ac.ir/article_8573.html?lang=fa
مثال های بازی درمانی
بازی درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا:
- خودآموزی را توسعه دهد تا کودک بتواند در مورد توانایی های خود اطمینان بیشتری داشته باشد
- مهارت های اجتماعی جدید را یاد بگیرد
- ایجاد مهارت های بین فردی را بهبود بخشد
- حس همدلی و احترام در کودک تقویت شود
- شناسایی و بیان احساسات به شیوه ای سالم را یاد بگیرد
- مهارت های حل مسئله را بهتر یاد بگیرد و تمرین کند
- در قبال رفتارهایش مسئولیت پذیر باشد
مسائلی که با بازی درمانی حل می شود
بازی درمانی اغلب برای کمک به کودکان برای پیشگیری از وقوع حوادث استرس زا در زندگی مانند جابجایی، بستری شدن در بیمارستان، سوء استفاده فیزیکی و جنسی، خشونت خانگی و بلایای طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین می تواند برای درمان بیماری های روانی یا مشکلات رفتاری مورد استفاده قرار گیرد. در اینجا برخی از مسائل رایج در بازی تراپی ذکر شده است:
- تروما و بحران
- اختلالات اضطرابی
- افسردگی
- بیش فعالی
- اختلال طیف اوتیسم
- غم و اندوه
- مدیریت خشم
- تجاوز
- طلاق
- مشکلات مرتبط با مدرسه
- معضلات اجتماعی
- معلولیت های فیزیکی و یادگیری
گردآوری و ویراستاری: احمد اخوان عطار
مقالات تخصصی بازی درمانی:
https://psychologyj.tabrizu.ac.ir/article_12253.html
https://www.sid.ir/fA/Journal/ViewPaper.aspx?ID=348766
https://sc.journals.pnu.ac.ir/article_8012.html
https://journals.scu.ac.ir/article_12575.html
https://fcp.uok.ac.ir/m/m/article_61939.html
https://www.sid.ir/fA/Journal/ViewPaper.aspx?id=111566
http://joec.ir/browse.php?a_id=594&sid=1&slc_lang=fa
http://jpen.ir/browse.php?a_id=404&sid=1&slc_lang=fa
https://jep.atu.ac.ir/article_3934_bc4d52fed81ac4c7511db82162cd8a14.pdf
https://journals.iau.ir/article_667705.html
معرفی مرکز بازی درمانی مهر
بازی-درمانی
- هزینه یک جلسه بازی درمانی:
بازی درمانی مانند جلسات مشاوره و یا حتی شرح حال 45 دقیقه می باشد و به صورت انفرادی برای هر جلسه همان تعرفه سالیانه در خصوص مشاوره محاسبه می شود.
- تعداد جلسات بازی درمانی:
بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی، جلسات روانشناسی کودک و نوجوان باید 3 روز در هفته باشد. اما …
از آنجایی که در کشور ایران خدمات مشاوره و روانشناسی و جلسات درمانهای غیردارویی مانند بازی درمانی و غیره تحت پوشش بیمه پایه نیست، درمانگران “منشور سلامت مهر” سعی می کنند جلسات به صورت هفتگی و با آموزشهای والدین در رویکرد والدمحور اجرایی گردد.
بهترین روانشناسان تهران و بهترین روانشناسان ایران
بهترین روانشناسان کودک و نوجوان تهران و بهترین روانشناسان کودک و نوجوان ایران
ارتباط جهت هماهنگی وقت:
دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، مرکز تخصصی استعدادیابی، بزرگترین مرکز استعدادیابی، بهترین مراکز استعدادیابی ایران، بهترین مرکز استعدادیابی تهران، مرکز تخصصی اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، بهترین مراکز درمانی اوتیسم، بزرگترین مراکز درمانی اوتیسم، مرکز تخصصی بیش فعالی، بهترین مراکز بیشفعالی ایران، بهترین مراکز درمان بیش فعالی تهران
کلمات کلیدی: دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، دکتر روانشناس سکسولوژی، دکتر روانشناس ترنس سکشوال، روانشناس هموسکشوال، روانشناس تراجنسی، متخصص روانشناسی انگیزشی، متخصص استعدادیابی، مرکز تخصصی استعدادیابی، استعدادیابی تحصیلی، استعدادیابی شغلی، استعدادیابی هنری، استعدادیابی ورزشی، استعداد سنجی، استعداد شناسی، ورود به دانشگاه، سوالات دانشجویی، سوالات جنسی، سوالات روابط جنسی، روانشناس روابط عاطفی، روانشناس ارتباط عاطفی، روانشناس جدایی، روانشناس زوجین، روانشناس اختلالات خلقی، روانشناس وسواس، روانشناس وسواس فکری، روانشناس PTSD، روانشناس بیشفعالی، روانشناس ADHD، روانشناس ADD، روانشناس افسردگی، روانشناس اضطراب، روانشناس پنیک، روانشناس واژنیسم، روانشناس CGL، روانشناس تجاوز به کودک، روانشناس ابیوز، روانشناس اختلالات یادگیری، روانشناس اختلال ریاضی، روانشناس یادگیری، روانشناس کنکور، مشاور کودک، مشاور نوجوان، مشاور خانواده، مشاور اعتیاد، مشاور مشکلات جنسی، مشاور رابطه، مشاور دوست یابی، مشاور اختلالات خلقی، مشاور بیشفعالی، مشاور بیش فعالی، مشاور شغلی، مشاور تحصیلی، مشاور خوب، بهترین مشاور کودک، بهترین مشاور کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان، مرکز روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز مشاوره کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی نمایش درمانی، مرکز تخصصی مشاوره نمایش درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی موسیقی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره موسیقی درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی ترنس، مرکز تخصصی مشاوره ترنس، مرکز تخصصی روانشناسی تراجنسی، مرکز تخصصی مشاوره تراجنسی، مرکز تخصصی روانشناسی بازی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره بازی درمانی، مرکز تخصصی کاردرمانی جسمی-حرکتی، مرکز تخصصی کار درمانی جسمی حرکتی، مرکز تخصصی گفتار درمانی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی گفتار درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی مشاوره اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، مرکز کاردرمانی اوتیسم، مرکز تخصصی گفتار درمانی اوتیسم، روانپزشک تخصصی کودک، روانپزشک تخصصی نوجوان، روانپزشک تخصصی اوتیسم، روانپزشک تخصصی بیشفعالی، روانپزشک تخصصی بیش فعالی، روانپزشک خانواده، روانپزشک اختلالات خلقی، روان پزشک تخصصی کودک، روان پزشک تخصصی نوجوان، روان پزشک تخصصی اوتیسم، روان پزشک تخصصی بیشفعالی، روان پزشک تخصصی بیش فعالی، روان پزشک خانواده، روان پزشک اختلالات خلقی، دکتر متخصص، دکتر متخصص روان، متخصص اعصاب و روان، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، طراح بازی، طراحی بازی، مرکز تخصصی اعتیاد، مرکز تشخیص اعتیاد، مرکز تخصصی درمان اعتیاد، کد نویسی بازی های دیجیتال، بازی دیجیتالی، بازی موبایل، بازی های موبایل، بازی های دیجیتالی درمانی، اپلیکیشن، طراح اپلیکیشن، استارتاپ، طراح و برنامه نویس استارتاپ، برنامه نویس، گرافیک بازی، گرافیست، گرافیک دیجیتال، طراح و اجرای اینستاگرام، برنامه نویس اینستا، ادمین اینستاگرام، ترک اعتیاد دختران، مرکز تخصصی ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی بعد از ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی ترک اعتیاد، مرکز پیشگیری از آسیب های بعد از ترک اعتیاد، تعریف اعتیاد، روش های ترک اعتیاد، مقالات مرتبط با اعتیاد، ساختارهای درمان اعتیاد، درباره اعتیاد، مقالات اعتیاد، مرکز تخصصی نقشه برداری مغز، درباره نقشه برداری مغز، کاربر نقشه مغز، اهمیت نقشه مغز، مقالات نقشه برداری مغز، نقشه مغز EEG، نقشه مغز QEEG، درمانهای غیر دارویی، اهمیت نوروفیدبک، کاربرد نوروفیدبک، مرکز تخصصی اختلالات یادگیری، حل مشکلات یادگیری کودک، اختلالات ریاضی، مرکز تخصصی اختلالات ریاضی کودکان، آزمونهای روانشناختی، مرجع آزمونهای روانشناسی، مرکز تخصصی آزمون هوش، مرکز تخصصی درمان خودکشی، درباره خودکشی، علت های خودکشی، مقالات خودکشی، پیشگیری از خودکشی، مرکز تخصصی حرکت درمانی، مرکز حسی حرکتی، درباره حرکت درمانی، مزایای حرکت درمانی، مرکز تخصصی رفتار درمانی مهر، درباره رفتار درمانی، اهمیت رفتار درمانی، روش های رفتار درمانی، رفتار درمانی علمی، دکتر رفتاردرمانگر، متخصص رفتاردرمانی، رفتار درمانگر، رفتاردرمانگر، خانه استعدادیابی ایران، مرکز استعدادیابی کودکان، مرکز استعدادیابی بزرگسالان، مرکز سنجش استعدادهای تحصیلی، مرکز استعداد تحصیلی، متخصصان استعدادیابی، روانشناسان استعدادیابی، روش های استعدادیابی، استعدادیابی نوجوان، مقالات استعدادیابی، کاریابی، سرمایه گذاری شغلی، کارآفرینی، دکتر متخصص ام. اس، درمان ام. اس، توانبخشی بیماران ms، مرکز تخصصی پرستار در منزل، خدمات پرستاری در منزل، پرستار خوب، تزریق دارو در منزل، اعزام پرستار، پزشک برای منزل، هوم ویزیت، پزشک در منزل، تیم درمان در منزل، شرکت پرستاری، سرم در منزل، آمپول در منزل، خدمات درمانی در منزل، تهیه دارو های خاص، تامین دارو، مراقبت از بیمار در منزل، مراقت از سالمندان، مراقبت از سالمند در منزل، مراقبین پرستاری در بیمارستان، همراه بیمار در بیمارستان،
معرفی بهترین دکتر روانشناس کودک و نوجوان در شرق تهران:
هایپر کلینیک روانشناسی کودک، نوجوان و خانواده منشور سلامت مهر؛ با بیش از 15 سال سابقه فعالیت تخصصی در زمینه کودک و نوجوان، همچنین تجهیزات تخصصی به روز و اتاق بازی درمانی، اتاق موسیقی درمانی، اتاق کار درمانی، اتاق نویز درمانی، اتاق ماساژ درمانی، اتاق هنر درمانی، اتاق قصه درمانی، اتاق نمایش درمانی، تجهیزات نوروفیدبک، بیوفیدبک، حرکت درمانی و آب درمانی، همچنین مجهز به نقشه برداری مغز، می تواند با متخصصان برجسته خود، یکی از بهترین معرفی های تخصصی برای هر مراجع با نیاز های حوزه کودک و نوجوان باشد.