روش های تشخیص اعتیاد، مرکز تخصصی اعتیاد، غربالگری، تشخیص و درمان اعتیاد

مقدمه تشخیص

این روزها اعتیاد یکی از بلاهای خانمان سوزی است که افراد نسبتاً زیاد به آن دچار شده‌اند، همچنین یکی از دغدغه‌های خانواده‌ها در سال‌های اخیر، اعتیاد عزیزانشان به مواد مخدر است.

شاید برای شما هم پیش آمده که در این رابطه نسبت به فرزند، همکار و یا حتی همسر خود شک داشته باشید.

خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های زیادی برای تشخیص اعتیاد وجود دارد، اگر دوست دارید شما هم با سریع‌ترین روش تشخیص اعتیاد در خانه در این زمینه آشنا شوید، با ما همراه باشید.

نشانه های اعتیاد

تشخیص علائم اعتیاد در نوجوانان کار مشکلی است چرا که رفتارهای آنان شباهت زیادی به ویژگی‌های طبیعی دوران نوجوانی دارد. پس بهتر است والدین از علائم اعتیاد به مخدرها آگاه باشند و در صورت مشکوک بودن به این موضوع هر چه زودتر برای مشاوره ترک اعتیاد اقدام نمایند.

مهم ترین نشانه های ظاهری فرد معتاد شامل موارد زیر است:

  • سرخ‌ شدن‌ چشم ها، از اولین روش های تشخیص اعتیاد محسوب می شود.
  •  نگاه‌های‌ مات‌ به‌ مدت‌ طولانی‌
  • نامفهوم‌ و جویده‌ شدن‌ طرز صحبت‌
  • عدم‌ تعادل‌ در حرکات‌
  •  کم‌ شدن‌ توجه‌ به‌ نظافت‌
  •  محل های‌ متعدد تزریق‌ سرنگ‌ در بدن‌
  •  غیبت‌های‌ مکرر از کلاس‌ درس‌ و کاهش‌ علاقه‌ به‌ تحصیل‌
  • بی‌ قراری‌ شدید
  •  تغییرات‌ ناگهانی‌ خلق‌
  •  به‌ مشام‌ رسیدن‌ بوهای‌ غیر عادی‌ از دهان‌ یا لباس‌
  • وجود سوزنها و سنجاقهای‌ سیاه‌ شده‌، قاشق‌ خمیده‌ و دود گرفته‌ و ورق آلومینیومی‌
  • لوله‌های‌ خالی‌ خودکار، کبریت‌ نیم‌ سوخته‌ در محل‌های‌ غیر معمول‌
  • طولانی‌ شدن‌ زمان‌ ماندن‌ در دستشویی‌ و حمام‌
  • ناپدید شدن‌ بعضی‌ اشیاء در خانه‌
  • خواب‌ آلودگی‌
  • تغییر دوستان
  •  تأخیر در حرکات‌ و کند شدن‌ رفتارها

البته درست است که شناسایی این علائم از اولین روش های تشخیص اعتیاد به شمار می رود، اما به یاد داشته باشید که این علائم حتما نشان از اعتیاد فرد ندارد و تنها روشی ضمنی برای حدس این موضوع است .

روش های تشخیص اعتیاد

راه های متنوعی برای انجام تست اعتیاد وجود دارد. روش های تشخیص اعتیاد از طریق آزمایش ادرار، بزاق، عرق و پلاسمای خون می باشد. در ایران مرسوم ترین روش تست اعتیاد، تست ادرار می باشد.
  • آزمایش ادرار

مواد مخدر پس از ورود به گردش خون و عبور از کلیه ها، وارد ادرار می شوند و با آزمایش ادرار قابل تشخیص هستند.

آزمایش ادرار از رایج‌ ترین تست‌های غربالگری اعتیاد است، دلیل این امر این است که این تست از آسان‌ ترین و سریع‌ترین روش‌های تست اعتیاد است.

یک معتاد برای گرفتن نمونه ادرار به مرکز بهداشتی ارجاع داده می‌شود. سپس نمونه ادرار برای تجزیه و تحلیل و تشخیص اعتیاد یا متابولیت‌هایی که بعد از پردازش موادمخدر توسط بدن تولید می‌شوند به آزمایشگاه ارسال می‌شود

روش تشخیص اعتیاد در خانه قطعا می تواند یک گزینه مناسب برای دلواپسان مصرف مواد مخدر در بین عزیزان خود می باشد.

این راه می تواند قسمت زیادی در مورد کنترل بیماری اعتیاد موثر و موفق باشد

این روزها اعتیاد یکی از بلاهای خانمان سوزی است که افراد نسبتاً زیاد به آن دچار شده‌اند! شاید برای شما هم پیش آمده که در این رابطه نسبت به فرزند، همکار و یا حتی همسر خود شک داشته باشید.

این روزها خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر نیازی به مراجعه حضوری به درمانگاه‌ها، مراکز آزمایشگاهی و … برای تشخیص مصرف موارد مخدر نیست! اگر دوست دارید شما هم با سریع‌ترین روش تشخیص اعتیاد در خانه در این زمینه آشنا شوید، امروز با ما همراه باشید.

چطور در خانه اعتیاد به مواد مخدر را تشخیص بدهیم؟

اگر در مورد تشخیص اعتیاد به مواد مخدر در خانه بخواهیم صحبت کنیم بهترین روش استفاده از رپید تست ها است. ما باید خیال شما را راحت کنیم که علائم اعتیاد به مواد مخدر یا مصرف آن می تواند پیش اگاهی نسبت به اعتیاد شخص داشته باشد اما واقعا نیم توانیم از روی ظاهر و علائم حتما بگوییم شخص مصرف کننده است.

مخصوصا اگر اینکار در خانه با توجه به شرایط بدنی فرد قضاوت شود.

 

ما می گوییم حتما باید به علائم که به آنها اشاره می شود باید در خانه دقت کرد و تغییرات در سبک زندگی فرد را دنبال کرد اما آزمایش می تواند یک روش تشخیصی مناسب و قابل اطمینان برای این موضوع باشد

رپید تست ها کیت های سریع هستند که با نمونه ادرار و بزاق عمل می کنند و می توانند در عرض چند دقیقه مصرف مواد مخدر را در بدن فرد در خانه تشخیص دهند

این وسیله بیشتر شبیه به تست های بارداری می باشند اما با مکانیزم متفاوت که در همان مدت زمانی می تواند کار یک فرایند طولانی آزمایشگاهی را پیش ببرد

البته بازهم تاکیید کنیم که استفاده از تست سریع برای تشخیص اعتیاد در خانه تنها برای شروع یک بررسی است و حتما با رعایت ملاحظات از آزمایشگاه ها برای بدست اوردن نتیجه بهتر باید کمک گرفت.

نتیجه گیری

آزمایش‌های مربوط به اعتیاد

به منظور تشخیص اعتیاد فرد، می‌توان از روش‌هایی مختلف و تخصصی تست اعتیاد مانند آزمایش ادرار، آزمایش خون و آزمایش مو (بله، حتی آزمایش مو!) استفاده کرد. البته روش خانگی هم برای پی‌بردن به این موضوع وجود دارد که معمولا کیت‌های تست اعتیاد، این وظیفه را به عهده دارند. کیت تست ادرار یا تست نواری، کیت سه کاره تست اعتیاد و کیت‌های بزاقی، انواعی از کیت‌های تست اعتیاد هستند که به صورت مختصر به آنها اشاره کرده‌ایم:

کیت تست ادرار یا تست نواری: نحوه استفاده از این کیت، قرار دادن قطره‌ای از ادرار فرد روی نواری است که در کیت طراحی شده است، تا وجود مواد مخدر در بدن تشخیص داده شود. باید توجه داشت، استفاده از این روش برای تشخیص هر ماده مخدری، متفاوت است. برای مثال، اگر مواد مخدر مصرف شده هروئین، تریاک، مرفین و کراک باشد، تا 72 ساعت پس از مصرف، وجود ماده مرفین در بدن فرد قابل تشخیص است. مهم نیست که این تست در چه ساعتی از شبانه روز انجام شود، اگر نمونه گرفته شده در دمای 2 الی 8 درجه سانتی گراد نگه داری شود، تا 48 ساعت نیز می‌توان این تست را انجام داد.

کیت سه کاره: این کیت‌ها تقریبا همانند کیت تست ادرار عمل می‌کنند، با این تفاوت و مزیت که این کیت می‌تواند همزمان وجود سه ماده مخدر را در بدن فرد تشخیص دهد. همچنین، استفاده از این کیت می‌تواند درصد تقلبی بودن جواب فردی که مورد آزمایش قرار گرفته را به حداقل برساند.

کیت بزاقی: این کیت نیز همانند کیت ادرار عمل می‌کنند. با قرار دادن کیت در دهان فرد و واکنش بزاقی وی می‌توان به اعتیاد او پی برد. آزمایش بزاق تنها می‌تواند مصرف فرد، طی چند روز گذشته را شناسایی کند و برای آزمایش از فردی که اخیرا مواد مصرف کرده است، گزینه بهتری محسوب می‌شود.

این کیت می‌تواند مواد مخدر مصرفی را در ساعاتی مشخص تشخیص دهد. به بیان ساده‌تر، الکل 6 الی 12 ساعت بعد از مصرف و ماری جوانا 1 الی 24 ساعت بعد از مصرف را می‌توان به راحتی با استفاده از کیت بزاقی تشخیص داد.

آزمایش خون برای تست اعتیاد: تجزیه و تحلیل خون در این آزمایش، نسبت به آزمایش ادرار سخت‌‌تر است و همچنین زمان بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. نمونه‌گیری از خون فرد موردنظر، وجود یا عدم وجود مواد مخدر یا متابولیت در بدن فرد را مشخص کرده و در بازده زمانی خاصی، آن را اندازه‌گیری خواهد کرد. این نوع آزمایش دقیق‌ترین و معتبرترین نوع آزمایشی است که با استفاده از آن می‌توان به اعتیاد یک فرد پی برد. به عنوان مثال، متناسب با میزان مصرفی ماری جوانا، اغلب پس از گذشت 6 ساعت می‌توان وجود این ماده مخدر را در خون تشخیص داد. باید توجه کرد، پس از گذشت ساعتی، غلظت این ماده در خون کاهش خواهد یافت و بعد از 30 روز کاملا در بدن ناپدید خواهد شد.

آزمایش ادرار: کیت‌های آزمایش ادرار معمولا در اکثر آزمایشگاه‌ها موجود است. متداول‌ترین روش مورد استفاده در غربالگری مصرف مواد مخدر و متابولیت‌های آنها، تجزیه و تحلیل ادرار است.  با توجه به عملکرد و انباشتگی کلیه‌ها، بخشی از مواد مخدر موجود، پس از بالا رفتن سوخت و ساز بدن، با ادرار دفع می‌شود. به همین خاطر، با استفاده از این آزمایش می‌توان بقایای مواد مخدر مصرف شده را پیگیری و بررسی کرد.

لازم به یادآوری است مصرف برخی از داروها قبل از انجام آزمایش، ممکن است، زمینه تقلب در نتیجه آزمایش را فراهم آورد. برای مثال، افراد معتاد می‌توانند با استفاده از جوهر لیمو، اسید سیتریک یا پروژسترون که منجر به برهم زدن PH ادرار می‌شود، نتیجه تست اعتیار خود را منفی کنند.

آزمایش مو: آزمایشی است که می‌تواند پس از گذشت مدت زمان بیشتری، مواد مخدر موجود در بدن فرد را تشخیص دهد و اغلب در موقعیت‌ها و شرایط حساس مورد استفاده قرار می‌گیرد. بخش استاندارد فولیکول مو، تشخیص مواد مخدر را به مدت 30 الی 90 روز پوشش می‌دهد. برای انجام تست اعتیاد با این روش، نمونه مو نزدیک به پوست سر بریده می‌شود و 80 تا 120 رشته مو نیاز است. در صورت عدم وجود موی سر، می‌توان از موهای بدن به عنوان یک جایگزین قابل قبول استفاده کرد، که شامل موهای صورت، زیر بغل، بازوها، پاها یا حتی موهای ناحیه تناسلی است. از آنجایی که موهای بدن با سرعت متفاوتی نسبت به موهای سر رشد می‌کنند، با تغییر در این بازه زمانی، دانشمندان تخمین زدند که مصرف مواد مخدر تا 12 ماه، با استفاده از موهای بدن قابل تشخیص است.

بهترین روانشناسان تهران و بهترین روانشناسان ایران

بهترین روانشناسان کودک و نوجوان تهران و بهترین روانشناسان کودک و نوجوان ایران

ارتباط جهت هماهنگی وقت:

09363008032

09106965010

021-77444709

021-77032470

021-22599209

021-86129597

021-77265472

021-86129263

021-22599215

 

دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، مرکز تخصصی استعدادیابی، بزرگترین مرکز استعدادیابی، بهترین مراکز استعدادیابی ایران، بهترین مرکز استعدادیابی تهران، مرکز تخصصی اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، بهترین مراکز درمانی اوتیسم، بزرگترین مراکز درمانی اوتیسم، مرکز تخصصی بیش فعالی، بهترین مراکز بیشفعالی ایران، بهترین مراکز درمان بیش فعالی تهران

 

کلمات کلیدی: دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، دکتر روانشناس سکسولوژی، دکتر روانشناس ترنس سکشوال، روانشناس هموسکشوال، روانشناس تراجنسی، متخصص روانشناسی انگیزشی، متخصص استعدادیابی، مرکز تخصصی استعدادیابی، استعدادیابی تحصیلی، استعدادیابی شغلی، استعدادیابی هنری، استعدادیابی ورزشی، استعداد سنجی، استعداد شناسی، ورود به دانشگاه، سوالات دانشجویی، سوالات جنسی، سوالات روابط جنسی، روانشناس روابط عاطفی، روانشناس ارتباط عاطفی، روانشناس جدایی، روانشناس زوجین، روانشناس اختلالات خلقی، روانشناس وسواس، روانشناس وسواس فکری، روانشناس PTSD، روانشناس بیشفعالی، روانشناس ADHD، روانشناس ADD، روانشناس افسردگی، روانشناس اضطراب، روانشناس پنیک، روانشناس واژنیسم، روانشناس CGL، روانشناس تجاوز به کودک، روانشناس ابیوز، روانشناس اختلالات یادگیری، روانشناس اختلال ریاضی، روانشناس یادگیری، روانشناس کنکور، مشاور کودک، مشاور نوجوان، مشاور خانواده، مشاور اعتیاد، مشاور مشکلات جنسی، مشاور رابطه، مشاور دوست یابی، مشاور اختلالات خلقی، مشاور بیشفعالی، مشاور بیش فعالی، مشاور شغلی، مشاور تحصیلی، مشاور خوب، بهترین مشاور کودک، بهترین مشاور کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان، مرکز روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز مشاوره کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی نمایش درمانی، مرکز تخصصی مشاوره نمایش درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی موسیقی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره موسیقی درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی ترنس، مرکز تخصصی مشاوره ترنس، مرکز تخصصی روانشناسی تراجنسی، مرکز تخصصی مشاوره تراجنسی، مرکز تخصصی روانشناسی بازی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره بازی درمانی، مرکز تخصصی کاردرمانی جسمی-حرکتی، مرکز تخصصی کار درمانی جسمی حرکتی، مرکز تخصصی گفتار درمانی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی گفتار درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی مشاوره اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، مرکز کاردرمانی اوتیسم، مرکز تخصصی گفتار درمانی اوتیسم، روانپزشک تخصصی کودک، روانپزشک تخصصی نوجوان، روانپزشک تخصصی اوتیسم، روانپزشک تخصصی بیشفعالی، روانپزشک تخصصی بیش فعالی، روانپزشک خانواده، روانپزشک اختلالات خلقی، روان پزشک تخصصی کودک، روان پزشک تخصصی نوجوان، روان پزشک تخصصی اوتیسم، روان پزشک تخصصی بیشفعالی، روان پزشک تخصصی بیش فعالی، روان پزشک خانواده، روان پزشک اختلالات خلقی، دکتر متخصص، دکتر متخصص روان، متخصص اعصاب و روان، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، طراح بازی، طراحی بازی، مرکز تخصصی اعتیاد، مرکز تشخیص اعتیاد، مرکز تخصصی درمان اعتیاد، کد نویسی بازی های دیجیتال، بازی دیجیتالی، بازی موبایل، بازی های موبایل، بازی های دیجیتالی درمانی، اپلیکیشن، طراح اپلیکیشن، استارتاپ، طراح و برنامه نویس استارتاپ، برنامه نویس، گرافیک بازی، گرافیست، گرافیک دیجیتال، طراح و جری اینستاگرام، برنامه نویس اینستا، ادمین اینستاگرام، ترک اعتیاد دختران، مرکز تخصصی ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی بعد از ترک اعتیاد زنان، مرکز پشتیبانی ترک اعتیاد، مرکز پیشگیری از آسیب های بعد از ترک اعتیاد، تعریف اعتیاد، روش های ترک اعتیاد، مقالات مرتبط با اعتیاد، ساختارهای درمان اعتیاد، درباره اعتیاد، مقالات اعتیاد، مرکز تخصصی نقشه برداری مغز، درباره نقشه برداری مغز، کاربر نقشه مغز، اهمیت نقشه مغز، مقالات نقشه برداری مغز، نقشه مغز EEG، نقشه مغز QEEG، درمانهای غیر دارویی، اهمیت نوروفیدبک، کاربرد نوروفیدبک، مرکز تخصصی اختلالات یادگیری، حل مشکلات یادگیری کودک، اختلالات ریاضی، مرکز تخصصی اختلالات ریاضی کودکان، آزمونهای روانشناختی، مرجع آزمونهای روانشناسی، مرکز تخصصی آزمون هوش، مرکز تخصصی درمان خودکشی، درباره خودکشی، علت های خودکشی، مقالات خودکشی، پیشگیری از خودکشی، مرکز تخصصی حرکت درمانی، مرکز حسی حرکتی، درباره حرکت درمانی، مزایای حرکت درمانی، مرکز تخصصی رفتار درمانی مهر، درباره رفتار درمانی، اهمیت رفتار درمانی، روش های رفتار درمانی، رفتار درمانی علمی، دکتر رفتاردرمانگر، متخصص رفتاردرمانی، رفتار درمانگر، رفتاردرمانگر، خانه استعدادیابی ایران، مرکز استعدادیابی کودکان، مرکز استعدادیابی بزرگسالان، مرکز سنجش استعدادهای تحصیلی، مرکز استعداد تحصیلی، متخصصان استعدادیابی، روانشناسان استعدادیابی، روش های استعدادیابی، استعدادیابی نوجوان، مقالات استعدادیابی