دوره های تخصصی خلاقیت برای کودکان پیش از دبستان، کلاسهای خلاقیت، موسسه خلاقیت مهر

آموزش برای خلاقیت کودکان پیش از دبستان

کلمات کلیدی: دکتر روانشناس کودک، روانشناس کودک، متخصص روانشناسی کودک، متخصص روانشناسی خانواده، دکتر روانشناس خانواده، دکتر روانشناس نوجوان، روانشناس نوجوان، متخصص روانشناسی نوجوان، فوق تخصص روانشناس کودک و نوجوان، دکتر روانشناس سکسولوژی، دکتر روانشناس ترنس سکشوال، روانشناس هموسکشوال، روانشناس تراجنسی، متخصص روانشناسی انگیزشی، متخصص استعدادیابی، مرکز تخصصی استعدادیابی، استعدادیابی تحصیلی، استعدادیابی شغلی، استعدادیابی هنری، استعدادیابی ورزشی، استعداد سنجی، استعداد شناسی، ورود به دانشگاه، سوالات دانشجویی، سوالات جنسی، سوالات روابط جنسی، روانشناس روابط عاطفی، روانشناس ارتباط عاطفی، روانشناس جدایی، روانشناس زوجین، روانشناس اختلالات خلقی، روانشناس وسواس، روانشناس وسواس فکری، روانشناس PTSD، روانشناس بیشفعالی، روانشناس ADHD، روانشناس ADD، روانشناس افسردگی، روانشناس اضطراب، روانشناس پنیک، روانشناس واژنیسم، روانشناس CGL، روانشناس تجاوز به کودک، روانشناس ابیوز، روانشناس اختلالات یادگیری، روانشناس اختلال ریاضی، روانشناس یادگیری، روانشناس کنکور، مشاور کودک، مشاور نوجوان، مشاور خانواده، مشاور اعتیاد، مشاور مشکلات جنسی، مشاور رابطه، مشاور دوست یابی، مشاور اختلالات خلقی، مشاور بیشفعالی، مشاور بیش فعالی، مشاور شغلی، مشاور تحصیلی، مشاور خوب، بهترین مشاور کودک، بهترین مشاور کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان، مرکز روانشناسی کودک و نوجوان، مرکز مشاوره کودک و نوجوان، مرکز تخصصی روانشناسی نمایش درمانی، مرکز تخصصی مشاوره نمایش درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی موسیقی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره موسیقی درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی ترنس، مرکز تخصصی مشاوره ترنس، مرکز تخصصی روانشناسی تراجنسی، مرکز تخصصی مشاوره تراجنسی، مرکز تخصصی روانشناسی بازی درمانی، مرکز تخصصی مشاوره بازی درمانی، مرکز تخصصی کاردرمانی جسمی-حرکتی، مرکز تخصصی کار درمانی جسمی حرکتی، مرکز تخصصی گفتار درمانی کودک و نوجوان، مرکز تخصصی گفتار درمانی، مرکز تخصصی روانشناسی اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی مشاوره اختلالات یادگیری، مرکز تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان اوتیسم، مرکز درمانی اوتیسم، مرکز کاردرمانی اوتیسم، مرکز تخصصی گفتار درمانی اوتیسم، روانپزشک تخصصی کودک، روانپزشک تخصصی نوجوان، روانپزشک تخصصی اوتیسم، روانپزشک تخصصی بیشفعالی، روانپزشک تخصصی بیش فعالی، روانپزشک خانواده، روانپزشک اختلالات خلقی، روان پزشک تخصصی کودک، روان پزشک تخصصی نوجوان، روان پزشک تخصصی اوتیسم، روان پزشک تخصصی بیشفعالی، روان پزشک تخصصی بیش فعالی، روان پزشک خانواده، روان پزشک اختلالات خلقی، دکتر متخصص، دکتر کتخصص روان، متخصص اعصاب و روان، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب

تشویق کودک به ادامه دادن و تکمیل کارهای هنری مهم است.

اما وقتیکه کودک شما می‌گوید که کارش تمام شده، یعنی واقعا تمام شده است!

در هر کار هنری یا اشکالی که کودک شما ایجاد میکند، از تشویق های توصیفی استفاده کنید.

برای مثال ” من عاشق تصویری هستم که تو کشیدی. تو واقعا میدونی که چطور رنگهارو کنار هم بگذاری”.

این اعتماد به نفس را تقویت می‌کند و کودک شما را برای انجام بازی خلاق تشویق می‌کند.

مطمئن نیستید که چه انتظاری در هنگام برخورد با هنرهای خلاق داشته باشید ؟

شکوفایی و رشد ظرفیتهای خدادای کودکان و دبستانی به شخصیت مثبت وقتی میسر خواهد بود که آموزش و پرورش به مسائل زیر تأکید ورزد.
۱) یادگیری مهارتهای زبانی تا نیازها و خواسته ها خود را به دیگران بفهمانند و احساسات دیگران را نیز بفهمند.
۲) آموزش علوم به منظور شناخت جهانی که کودکان در آن زندگی می کنند و آموزش ریاضی که در رشد منطقی و علمی کودکان تاثیر دارد.
۳) آموزش مفاهیم، دانشها و ارتباط اجتماعی، به کار بردن این مفاهیم در ارتباط با سایر افراط و پرورش شخصیت اجتماعی کودکان
۴) آموزش هنر شکوفایی خلاّقیت هنری و تحسین زیبایی ها و تربیت ذوق کودکان از طریق حرکات و صداهای موزون و در نقاشی و بازیهای نمایشی و کارهای سازنده. و همچنین بازی کودکان که ضرورتی برای رشد آنهاست.
۵) سازماندهی و برنامه ریزی آموزشی از یک سو امری عمومی است که به اصول و اهداف و محتوی و روشهای آموزش و پرورش مربوط می شود که به آن برنامه آموزشی می گویند و از سوی دیگر به چگونگی سازماندهی و طرح درسی معین در کلاس معین تمام این مسائل باید مورد عنایت همه جانبه مربیان و معلمان و مدیران و مسئولان آموزشی و محققان تعلیم و تربیت باشد.
▪ خلاقیت درک زیبایی به صورتی زیبا است.
▪ خلاّقیت عبارت ار عمیق تر کندن است.
▪ خلاّقیت دوباره نگاه کردن است.
▪ خلاّقیت خط زدن اشتباهات است.
▪ خلاّقیت صحبت کردن وگوش دادن به یک گربه است.
▪ خلاّقیت وارد آبهای عمیق شدن است.
▪ خلاّقیت خارج شدن از پشت دربهای بسته است.
▪ خلاّقیت وصل کردن دو شاخه به پریز خورشید است.
▪ خلاّقیت میل به دانستن است.
▪ خلاّقیت خوش بودن است.
▪ خلاّقیت ساختن قصرهای شنی است.
▪ خلاّقیت آواز خواندن با تنهای خویش است.
▪ خلاّقیت دست دادن با آینده است.

دادن زمان، لوازم و فضا به کودکان پیش دبستانی، برای خلاق شدن انها بسیار مهم است. این کودکان دوست دارند تا در بازی‌های خلاق خود برنامه ریزی نداشته باشند بنابراین بهتر است که از کودک تبعیت کنید.

اما زمانهایی وجود دارند که کودک از شما میخواهد تا بیشتر درگیر هدایت بازی شوید. با درگیرشدن بطور فعال، شما می‌توانید مهارتهای کودک خود را رشد دهید و انها را بیشتر درک کنید.

بازی خلاق در کودکان پیش دبستانی

انتقال این پیام مهم است که بیشتر از یک راه برای انجام برخی کارها وجود دارد.

برای مثال، بیشتر از یک راه  برای طراحی یک شخص، ساختن یک قصر شنی یا طبل زدن وجود دارد.

این به کودکان اجازه می‌دهد تا بدانند که انها مجبور به پیروی از عقاید دیگران نیستند و اینکه انها می‌توانند راه خود را بروند.

لوازم ساده می‌تواند تخیل کودک شما را تحریک کند و بازی بدون ساختار را تشویق کند.

  • کتاب‌ها،
  • سی دی‌ها،
  • لوازم نقاشی،
  • صداسازها،
  • خمیر بازی
  • بلوک‌های چوبی

همه نمونه های خوبی هستند و یک محدوده وسیعی از لوازم، می‌تواند حس لامسه کودک شما را توسعه دهد.

فعالیت بازی برای اینکه بتواند با خلاقیت پیوندی عمیق داشته باشد. اصولی را باید در رابطه با آن درنظر گرفت. یکی از اصول مهمی که باید در بازی کودکان در نظر گرفته شود، اسباب بازی است. اسباب بازی، کودکان را با رنگها و شکل ها آشنا می سازد، پس ما باید در انتخاب اسباب بازی دقت کنیم. اگر اسباب بازی هایی که برای کودک مان در نظر می گیریم، خیلی ساده باشند،کودک ما اصلا به فکر کردن ترغیب نمی شود. کمی با اسباب بازی، بازی می کند و سپس آن را در گوشه ای رها کرده و می رود، اما اگر اسباب بازی ما خیلی پیچیده باشه نیز چندان مناسب نیست. کودک از بازی کردن با اسباب بازی پیچیده خسته می شود و نمی تواند از آن لذت ببرد. بر این اساس می توان گفت که اسباب بازی باید متناسب با سن کودک انتخاب شود. مبحث دیگردر رابطه با اسباب بازی این هست که اسباب بازی باید به گونه ای باشد که کودک با آن بازی کند نه اینکه ما اسباب بازی را روشن کرده و کودک تنها تماشاچی حرکت آن باشد. به عنوان مثال اسباب بازیهای کوکی گران قیمت هیچ خلاقیتی را برای کودک به دنبال ندارند. چون کودک ما در ارتباط با آن اسباب بازی منفعل است.

در رابطه با اسباب بازی، اگر والدین مشاهده کردند که کودک از یک وسیله بی ارزش به عنوان اسباب بازی استفاده می کند و مرتب به سراغ آن می رود. این نشان دهنده خلاق بودن کودک است. گاهی اوقات والدین اسباب بازی های گران قیمتی را برای کودک خود خریداری می کنند، اما کودک با یک شی بی ارزش مانند یک جعبه کبریت خالی بازی می کند. این وضعیت نه تنها جای ناراحتی ندارد. بلکه بسیار امید بخش نیز می باشد. کودک ما به اسباب بازی گران قیمت توجه ندارد، اما در عوض در ذهن خود با آن جعبه کبریت تصویرسازی می کند و گاهی آن را ماشینی تصور می کند و روی زمین می کشد و بازی هایی از این دست را با آن انجام می دهد. در بازی، بهتر است که کودک با خلاقیت خودش نحوه بازی کردن با وسایل را یاد بگیرد نه اینکه والدین اسباب بازی را به کودک داده و سپس برایش توضیح دهند که با این اسباب بازی چه بازی هایی را می توانی انجام دهی. به عنوان مثال آنها نباید به کودک آجرهای پلاستیکی داده و سپس بگویند که با اینها خانه، پل، آدمک و… بساز بلکه باید آجرها را به کودک داده تا خودش نحوه بازی کردن با آنها را فراگیرد.

برای اطلاع از دوره ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید

شماره های زیر صفحه

و یا

09363008032

آقای احمدی کارشناس تخصصی این موضوع

علاوه بر اسباب بازی، مورد دیگری که در بازی و خلاقیت مطرح است، اختیار و آزادی کودک می باشد.کودک به آزادی و اختیار نیاز دارد تا بر اساس علاقه و رغبت خودش بازی کند. در بازی داشتن اختیار و آزادی اصل است و این آزادی و اختیار است که کودک را به خلاقیت می رساند. اگر والدین و مربیان تصمیم داشته باشند که از بازی استفاده آموزشی کنند یا بازی بچه ها را به سمت آموزش دادن و یادگیری هدایت نمایند. بازی حالت اجبار به خود گرفته و کودک در آن احساس آزادی نمی کند، پس نمی تواند خلاق باشد.

در کنار موارد فوق، عامل زمان نیز در بازی و خلاقیت اهمیت ویژه ای دارد. گاه پدر و مادر برای بازی کودک زمان تعیین می کنند به عنوان مثال گاه به کودک می گویند که یک ساعت تو را به پارک می برم تا بازی کنی یا یک ساعت در خانه با تو بازی می کنم، اما بهتر است برای کودک زمان تعیین نکنیم تا او بدون هیچ محدودیت و با آرامش به بازی خود بپردازد. وقتی که برای بازی زمان در نظر بگیریم و از ابتدا به کودک بگوییم تا فلان ساعت فقط می توانی بازی کنی، این امر سبب می شود که کودک با آرامش کمتری بازی را آغاز کند زیرا تصور می کند که قراردادی به او تحمیل شده است. بهتر است که برای بازی کودکان تا جایی که برایمان مقدور است زمان صرف کنیم چرا که از ورای همین بازی ها است که علاوه بر اینکه ما می توانیم به پرورش خلاقیت کودکان کمک کنیم، می توانیم به شکل گیری صفات نیکو در آنها اقدام نماییم. در ادامه به بازی هایی که می تواند زمینه ساز خلاقیت شود اشاره می شود.

انواع بازی های خلاقانه

بازی های کودکان 3 تا 6 سال

بازی های کودکان پیش از دبستان

بازی های خلاق برای کودکان زیر 6 سال

بازی نمایش تقلیدی:

بهترین نوع بازی ای که بچه ها قبل از دبستان انجام می دهند، بازی ای است که در آن کودکان از نقش پدر و مادر تقلید می کنند. زمانی که کودک از بزرگترها در بازی تقلید می کند و می خواهد روسری مادر یا لباسی از پدر را برتن کند، در واقع می خواهد بازی نقش کند و این تقلید او همراه با خلاقیت است، زیرا در این بازی است که کودک با کمک خلاقیت خود نقش آفرینی می کند.

آب بازی:

یکی دیگر از بازی ها، آب بازی می باشد، آب بازی، بازی ای است که سبب آرامش کودکان می شود. کودکان وقتی آب بازی می کنند با پاشیدن آب به این سمت و آن سمت فشار و عصبانیتی که در درونشان هست تخلیه می کنند و زمانی که کودک آرام شد، در حالت آرامش خاطر هست که افکار خلاقانه در ذهنش شکل می گیرد. برای همین اگر والدین تصمیم داشتند که فرزند خود را به فعالیتی خلاقانه ترغیب کنند یا کاری را به او یاد بدهند، بهتر است بعد از آب بازی اقدام کنند.

بازی با نقاشی – نقاشی بازی:

یکی از بهترین راه های پرورش خلاقیت در کودکان، نقاشی کردن است. در این رابطه والدین می توانند چند خط بکشند و به کودک بگویند در این چند خط چه شکل هایی را حدس میزنی و از او بخواهند تا شکل ها را نشان داده و توضیح بدهد و والدین باید با دقت به توضیحات کودک گوش دهند و کودک را تشویق کنند تا نقاشی اش را ادامه دهد.

بازی نوار تعادل (بالانس)

بازی نوار تعادل بسیار آسان و با وسایل در دسترس است. تنها چیزی که نیاز دارید نوار چسب‌های رنگی (یا چسب برق) است و برای ساعت‌ها کودکان را سرگرم می‌کند.
وسایل مورد نیاز:
  • نوار چسب‌های رنگی
  • فضای کافی برای بازی

روش بازی:

  1. فضایی را در برای بازی مهیا کنید و کف اتاق را تمیز کنید.
  2. مقداری چسب را به شکل مستقیم یا منحنی بر کف اتاق بچسبانید.‌
  3. می‌توانید از رنگ‌های مختلف استفاده کنید و قوانین مشخصی برای نحوه راه رفتن کودک روی نوار چسب‌ها وضع کنید. برای نمونه اگر نوار چسب آبی است، کودک باید یکی از دستهایش را روی سرش بگذارد و اگر نوار چسب سبز است بایستی روی نوک پنجه پا راه برود.
  4. کودک باید از قوانین پیروی کند و تنها روی نوار چسب‌ها حرکت کند. اگر پایش از خط خارج شود، بازی را می‌بازد.
  5. در طول بازی کودک نباید روی زمین بیفتد.

نکته: می‌توانید با استفاده از چسب‌های رنگی متفاوت و کشیدن طراح‌های پیچیده، بازی را جذاب‌تر کنید. همچنین می‌توانید از کودک بخواهید که روی چسب‌ها به سمت عقب راه برود.

بازی توپ و لیوان

آماده سازی بازی توپ و لیوان با استفاده از وسایل موجود در خانه، خود به فعالیتی هیجان انگیز تبدیل می‌شود.
وسایل مورد نیاز:
  • بطری آب پلاستیکی یا لیوان کاغذی یکبار مصرف کاغذی
  • توپ پینگ پونگ
  • طناب یا نخ
  • قلاب
  • چاقو
روش بازی:
  1. یک بطری آب پلاستیکی که سری تنگ و انتهایی پهن دارد، انتخاب کنید.
  2. انتهای بطری را برش دهید و درب بطری را ببندید.
  3. درب بطری را سوراخ کنید و یک قلاب درون آن قرار دهید.
  4. نخی به قلاب ببندید و سر دیگر نخ را به توپ وصل کنید.
  5. بازی توپ و فنجان آماده است. کودک بایستی تلاش کند تا بدون استفاده از دست، توپ را به درون بطری بیاندازد.
  6. این اسباب بازی را به همراه کودک آماده کنید تا با آن بازی کند. این بازی را می‌توان با تنهایی یا به همراه دیگر کودکان بازی کرد.

نکته: همچنین می‌توانید با استفاده از اسپری رنگ غیر سمی، بطری را به رنگ دلخواه در بیاورید.

بازی مکعب یخی

یکی از بازی‌های خلاقانه برای کودکان در روز‌های گرم تابستان، استخراج اسباب‌بازی‌های رنگی از مکعب یخی است.
وسایل لازم
  • یک قالب یخ بلند
  • اسباب بازی‌های کوچک، اشکال، مهره‌ها و تیله‌های رنگی
روش بازی:
  1. قالب یخ را با آب پر کنید و اسباب بازی‌ها را داخل آن بیاندازید.
  2. قالب را داخل فریزر بگذارید تا کاملا یخ بزند.
  3. یخ را از قالب خارج کنید و اجازه دهید تا کودک با فشردن یخ‌ها، یا ریختن آب‌نمک روی آن (با استفاده از سرنگ یا قطره چکان) یخ را آب کند و اسباب بازی‌اش را خارج کند.
نکته: قالبی را انتخاب کنید که عرض یکسانی در تمام طولش داشته باشد. بدین ترتیب خارج کردن یخ از قالب آسان‌تر می‌شود.

بازی عروسک‌های مارشمالو

مارشمالو فقط یک خوراکی خوشمزه نیست. می‌توانید با استفاده از مارشملو و چوب شور، عروسک‌های بامزه درست کنید.
وسایل مورد نیاز:
  • یک بسته مارشملو
  • یک بسته چوب شور

روش بازی:

  1. چوب شور‌ها را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید.
  2. با استفاده از مارشملو و چوب شور، خانه، ماشین، آدمک، سرباز، آدم برفی و هر آنچه دوست دارید، بسازید.

نکته: اجازه دهید کودک هر چیزی که می‌خواهد با مارشملو بسازد. خلاقیت کودک این بازی را پیش می‌برد.

بازی مسیر مانع دار

بازی مسیر با مانع، یکی از بازی‌های خلاقانه برای کودکان است که نیاز به فضای کافی دارد. اگر خانه بزرگی دارید که فضا‌های ایمن برای کودکان دارد، این بازی را در روز‌های بارانی و برفی در خانه انجام دهید. در روزهای آفتابی نیز حیاط خانه را برای این بازی در نظر بگیرید.
وسایل مورد نیاز:
  • حلقه بزرگ ورزشی (هولا هوپ “Hula hoop”)
  • صندلی
  • پتو
  • توپ یوگا
  • توپ‌های کوچک
  • سبد
  • هر وسیله دیگری که فکر می‌کنید مورد نیاز است.
روش بازی:
  1. یک مسیر با مانع، با قوانین مشخص برای نحوه حرکت در کنار هر مانع، طراحی کنید.
  2. مسیر بازی می‌تواند شامل پرش در حلقه‌های هولاهوپ، پرتاب توپ در سبد، دور زدن توپ یوگا و غیره باشد.

برای اطلاع از دوره ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید

شماره های زیر صفحه

و یا

09363008032

آقای احمدی کارشناس تخصصی این موضوع

بازی پرتاب سکه

پرتاب سکه یکی از بازی‌های خلاقانه برای کودکان است که در افزایش هماهنگی دست و چشم کودکان تاثیر دارد. این بازی با حضور تمامی افراد خانواده قابل انجام است.
وسایل مورد نیاز:
  • سکه‌های پول در اندازه‌های متفاوت
  • لیوان کاغذی یا پلاستیکی بزرگ
روش بازی:
  1. به هر کودک ۵ سکه بدهید.
  2. یک لیوان روی میز قرار دهید.
  3. از کودکان بخواهید به عدد سن خود قدم بردارند و از میز فاصله بگیرند. برای نمونه کودک ۴ ساله، ۴ قدم از میز فاصله بگیرد. افراد بزرگسال نیز ۵ قدم از میز فاصله بگیرند.
  4. از هر کودک بخواهید تا سکه‌ای به سمت لیوان بیاندازد.
  5. کسی که بیشترین سکه را در لیوان بیاندازد برنده بازی است.
نکته: می‌توانید به جای سکه از تیله یا توپ پینگ پونگ استفاده کنید.

بازی کاردستی – لند آرت (ساخت کاردستی با اشیا طبیعی)

یک بازی سرگرم کننده برای وقتی که با کودکتان در پارک یا فضای سبز وقت می‌گذرانید.
وسایل مورد نیاز:
  • سطل یا سبد

روش بازی:

  1. در  پارک یا فضای سبز با کودک قدم بزنید و به دقت به اطراف نگاه کنید.
  2. هر چیز جالب توجهی را در سبد خود جمع کنید: برگ، چوب‌های خشک، سنگ ریزه، گلبرگ، پر پرندگان و …
  3. سپس به خانه بازگردید و با اشیایی که جمع آوری کرده اید یک کار دستی خلاقانه بسازید.

نکته: می‌توانید با کمک چسب و رنگ تابلوهای جالبی برای اتاق کودک بسازید.

 

بازی پیروی از دستورات

انجام این بازی با کودک موجب می‌شود که او در آینده بهتر از دستورات شما پیروی کند.
وسایل مورد نیاز:
  • فضایی برای انجام فعالیت‌های متنوع
روش بازی:
  1. برای بازی یک موضوع انتخاب کنید. برای نمونه می‌توانید تمرینات ورزشی، حالات چهره یا ژست‌های مختلف را انتخاب کنید.
  2. یکی از کودکان نقش رهبر را ایفا کند. رهبر در هر نوبت از بازی تغییر می‌کند تا نوبت به همه برسد.
  3. هر بازیکن باید به دستور رهبر گوش بدهد و کاری که از او می‌خواهد را انجام دهد. فعالیت‌هایی مانند پریدن، دست زدن، ادا درآوردن و غیره.
  4. با انجام این بازی خواهید دید که همه کودکان سرگرم می‌شوند و صدای خنده آن‌ها اتاق را پر خواهد کرد.
نکته: این بازی روش مناسبی برای به فعالیت درآوردن کودکان در یک روز کسالت آور است.

بازی رنگ و خمیر کف

از دیگر بازی‌های خلاقانه برای کودکان می‌توان رنگ کردن و بازی با خمیر ریش را نام برد. در واقع بازی سینی خمیر ریش، یک بازی کثیف‌کاری (messy play) هیجان انگیز برای کودکان است.
وسایل مورد نیاز:
  • سینی
  • خمیر ریش
  • رنگ‌های مختلف
روش بازی:
  1. سه سینی را با خمیر ریش پر کنید و یک ظرف رنگ کنار هر کدام قرار دهید.
  2. اجازه دهید تا کودک رنگ کردن خمیر را به شیوه خودش تجربه کند.
  3. ترکیب کردن رنگ‌ها و انتقال خمیر‌ها از یک سینی به سینی دیگر تجربه هیجان انگیزی برای او خواهد بود.
نکته: برای کودکان کوچکتر می‌توانید از خامه به جای خمیر ریش استفاده کنید.

بازی پروانه پروانه – از پیله تا پروانه

دیدن فرایند تبدیل کرم ابریشم به پروانه برای کودکان بسیار جذاب و هیجان انگیز است. این بازی روش جالبی برای توضیح دگرگونی حیوانات در طبیعت نیز هست.
وسایل لازم:
  • کرم ابریشم
  • ظرف درب دار پلاستیکی
  • برگ درخت
روش بازی:
  1. فصل بهار بهترین زمان برای پیدا کردن یا خریدن کرم ابریشم است.
  2. کرم ابریشم را در یک ظرف درب دار پلاستیکی شفاف قرار دهید. درب ظرف را سوراخ کنید تا هوای کافی به کرم برسد.
  3. تعدادی ساقه برگ‌دار درخت را در ظرف قرار دهید تا کرم از آن تغذیه کند.
  4. با بزرگتر شدن کرم، ظرف او را نیز بزرگتر کنید و برگ‌های بیشتری در اختیار او قرار دهید.
  5. از برگ‌های یک درخت ثابت، هر روز به کرم غذا دهید.
  6. هنگامی که کرم پیله تنید، یک ماه یا بیشتر طول می‌کشد تا پروانه از آن خارج شود.
  7. هنگامی که پروانه در حال خروج از پیله است با کودکتان به مشاهده این صحنه خارق العاده بنشینید.







    برای اطلاع از دوره ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید

    شماره های زیر صفحه

    و یا

    09363008032

    آقای احمدی کارشناس تخصصی این موضوع

    سرگرمی‌ها و بازی‌های روزمره با کودک سه ساله

    ۱- با عروسک‌ها و حیوانات پولیشی قصه بازی در ماجراهای دکتر بازی یا خاله بازی کنید.
    ۲- بازی رنگین کمان. به شکار رنگ‌ها بروید. یک شی رنگی برای هر رنگ رنگین کمان پیدا کنید.
    ۳- خانه سازی با مقوا. یک حیوان مثل موشک، یا اشیاء مثل ماشین مسابقه ای، خانه بازی یا یک آشیانه با جعبه مقوایی بسازید.
    ۴- خمیر بازی خانگی بسازید و با آن بازی کنید. از خمیر نانوایی استفاده کنید.
    ۵- یک مهمانی مشخص مجازی با مناسبت غیر واقعی ترتیب دهید و از کودکتان برای تمام کار ها نظر بخواهید و کمک بگیرید و با کودکتان برقصید و شاد باشید.
    ۶- آب بازی حتی در محیط کوچک مثل حمام و در صورت امکان محیط بزرگ و باز که با شلنگ یا تفنگ آب پاش آب بازی کنید.
    ۷- یک نامه برای پدربزرگ و مادربزرگ بنویسید و آن را در صندوق پستی بیاندازید. اگر این امکان و دسترسی را ندارید صندوق پستی را هم بسازید و بعد تصویر نامه را برای آن عزیز ارسال کنید که در جریان بازی باشد.
    ۸- یک برج یا سازه با استفاده از مواد بازیافتی بسازید.
    ۹- شیشه پنجره‌ها را با آب و سرکه بشویید. شیشه پاک کردن برای کودکان لذت بخش است.
    ۱۰- یک پازل (پازل ۳۰ قطعه‌ای برای این سن ایده آل است) حل کنید.
    ۱۱- سینک را با آب پر کنید و اسباب بازی‌های خود را حمام کنید. به او روشهای نظافت فردی را بیاموزید تا عروسک هایش را بشوید.
    ۱۲- پاستا یا ماکارونی خشک را با چسب به کاغذ بچسبانید، سپس آن را با آبرنگ نقاشی کنید. دقت در رنگ آمیزی و نظافت در کنترل لوازم رنگ آمیزی اهمیت دارد.
    ۱۳- یک قلعه با بالش‌ها و پتو‌ها بسازید، سپس در آن بازی کنید و حتی استراحت کنید.
    ۱۴- سیخ کباب میوه‌ای درست کنید و یک میوه جدید را که هنوز امتحان نکرده اید بخورید. اگر این امکان وجود ندارد قصه ای برای کباب میوه خود و علت پذیرایی بسازید
    ۱۵- آتش نشان بشوید و یک آتش فرضی را خاموش کنید. حتی گاهی کودک خود را از نزدیک با مرکز آتش نشانی آشنا کنید.
    ۱۶- از کودک بخواهید تا کتاب مورد علاقه اش را برای شما بخواند. حتی اگر داستان را تغییر داد با او همراهی کنید.
    ۱۷- یک مسیر با مانع در خانه ایجاد کنید. پرش از روی بالشتک ها، خزیدن زیر میز و از روی صندلی ها، پنج بار پریدن روی پادری، سپس دویدن به سوی میز. فقط باید از وسایل منزل و قوه تخیل خود استفاده کنید. این بازی نقش مهمی در رشد کودک دارد.
    ۱۸- زیر باران قدم بزنید. وقتی باران می‌آید، چکمه هایتان را بپوشید، بارانی و چتر بردارید و همراع کودکتان برای پیاده روی زیر باران بروید. چلپ چلوپ در گودال‌ها بپرید و زیر باران برقصید.
    ۱۹- برای دیدن فیلم و تئاتر کودکانه به سینما بروید. آیا کودکتان را تا کنون به تئاتر و سینما برده اید؟ سه سالگی سنی است که کودک می‌تواند به مدت کافی روی صندلی بنشیند تا کل فیلم را تماشا کند.
    ۲۰- یک کارتون با هم ببینید. یک دی وی دی کارتون انتخاب کنید و با هم ببینید و پاپ کورن بخورید. بعد از یک روز طولانی خسته کننده، تفریح لذت بخشی برای شما و کودکتان است.
    ۲۱- به کتابخانه بروید. کتاب‌هایی را که هر دوی شما جذاب هستند را انتخاب کنید تا کتاب خوانی برای شما و فرزندتان دلپذیر باشد. برخی از کتابخانه‌ها فعالیت‌های آواز خوانی و داستان خوانی برای کودکان نوپا دارند که می‌توانید از آن‌ها نیز بهره ببرید.
    ۲۲– داستان بگویید. داستان گویی یک فعالیت خوب خانوادگی است که به تخیل و گسترش دایره واژگان کودک کمک می‌کند. تلویزیون را خاموش کنید و هر یک از اعضای خانواده داستانی کوتاه و تخیلی از خود تعریف کنند.
    ۲۳- کودکان سه ساله عاشق آشپزی هستند. یک ملاقه، یک چهارپایه به عنوان زیر پایی و یک پیش بند به آن‌ها بدهید و ببینید چگون غرق در کار می‌شوند.
    ۲۴- می‌توانید پودر کیک آماده بگیرید و با هم کیک بپزید.
    ۲۵- ساندویچ‌های زیبا و خوشمزه درست کنید. ترکیبات جالبی مانند (کره بادام زمینی و سیب ها) روی نان‌ها بگذارید. سپس با استفاده از کاتر‌های شکل دار (حلقه، ستاره، حیوانات و غیره) آن‌ها را برش بزنید.
    ۲۶- سالاد میوه، ژله میوه و کباب میوه‌ای آماده کنید.
    ۲۷- حدس زدن حیوانات. یکی از بازیکنان وانمود می‌کند که یک حیوان (سگ، گربه، پرنده، فیل، شیر، پروانه، عنکبوت، خرگوش یا هر موجود دیگر) است و دیگری باید حدس بزند او چه حیوانی است. می‌توانید صدای حیوان را در بیاورید، یا راه رفتنش را تقلید کنید. بازی به نوبت بین بازیکنان انجام می‌شود.
    ۲۸- شکار رنگ ها. به دنبال شکار رنگ‌ها در خانه بروید. یک مسابقه بدهید و ببینید که چند شی با یک رنگ مشخص می‌توانید در خانه پیدا کنید. هر کسی تعداد بیشتری پیدا کند، برنده است.
    ۲۹- رهبر و پیرو. یک بازیکن به عنوان رهبر انتخاب می‌شود و همه کار‌هایی که انجام می‌دهد، دیگران تکرار می‌کنند. این حرکات می‌تواند شامل پریدن، خزیدن، دویدن، یا آواز خواندن باشد. بازی می‌تواند داخل یا خارج از خانه انجام شود. در طی بازی همه به نوبت رهبر می‌شوند.
    ۳۰- نقاشی و رنگ آمیزی. اگر از رنگی شدن خانه و وسایل آن ناراحت می‌شوید، در یک روز آفتابی، رنگ‌ها و وسایل نقاشی را به فضای باز ببرید. لباس‌های کهنه و قدیمی بر تن کودکتان کنید. اجازه دهید تا سنگ ها، برگ‌ها و هر آنچه که می‌بیند را رنگ کند. آبرنگ، گواش و رنگ انگشتی برای این کار بسیار مناسب هستند.
    ۳۱- تخته و گچ. می‌توانید در حیاط خلوت یا پیاده رو اجازه دهید کودک با گچ‌های رنگی بازی و نقاشی کند. گچ به آسانی با آب پاک می‌شود، اما تجربه لذت بخشی برای کودکتان ایجاد می‌کند.
    ۳۲- برچسب و کتاب‌های برچسب دار. کودکان عاشق برچسب و کتاب‌های برچسب دار هستند. بازی با برچسب‌ها برای مدتی آن‌ها را سرگرم می‌کند.
    ۳۳- کتاب‌های رنگ آمیزی. کودکان رنگ آمیزی شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه خود را دوست دارند. با یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانید تعداد زیادی از صفحات رنگ آمیزی رایگان را دریافت کنید و آن‌ها را در اختیار کودکتان قرار دهید.
    ۳۴- بازی با اکلیل. کاغذ، چسب و شیشه اکلیل را آماده کنید. با کودکتان طرحی روی کاغذ بکشید و آن را با چسب پر کنید. سپس روی چسب‌ها اکلیل بپاشید. کودکان عاشق زرق و برق این نقاشی‌ها می‌شوند.

    علاوه بر بازی های عنوان شده، ما می توانیم با استفاده از وسایل معمولی ای نیز که در خانه داریم با کودکان خود بازی کنیم مثلا چند شی مثل کتاب، لیوان شیشه ای، کاسه پلاستیکی را برمی داریم به کودک نشان می دهیم که خوب نگاهشان کند و آنها را لمس نماید. سپس چشمان کودک را می بندیم و با یک میله یا مداد به هرکدام از آنها ضربه می زنیم و از کودک می پرسیم که بگوید که ما به کدام شی ضربه زده ایم. این بازی سبب می شود که قدرت شناسایی کودک بالا برود و زمانی که قدرت شناسایی کودک بالا برود خلاقیت در او به خوبی پرورش می یابد.

    علاوه بر بازی های نامبرده بازی های دیگری نیز موجود می باشد که والدین می توانند از آنها استفاده کنند یا خودشان نیز برای بازی ایده جدید بدهند. در کنار بازی ها، یکی از دیگر از کارهایی که برای پرورش خلاقیت کودکان مفید است خواندن داستان می باشد. در رابطه با داستان والدین می توانند داستانی را برای فرزند خود تعریف کنند بهتر است که این داستان کوتاه باشد و والدین جزئیات آن را برای کودک شرح دهند و سپس از کودک بخواهند که داستان را نقاشی کند این کار علاوه بر اینکه سبب پرورش خلاقیت در کودک می شود زمینه ای را نیز فراهم می آورد تا کودک بتواند جزئی نگر شود. جزئی نگر بودن، نگاه تیزبینانه و دقیق به مسائل را به دنبال دارد. در رابطه با داستان والدین همچنین می توانند داستان را به صورت نیمه تمام برای کودک تعریف کنند و سپس از او بخواهند که ادامه داستان را حدس بزند و برای آنها تعریف کند، ادامه یافتن داستان از زبان کودک و شاخ و برگ دادن به آن تا حد بسیاری زمینه ساز پرورش خلاقیت می شود.

    برای اطلاع از دوره ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید

    شماره های زیر صفحه

    و یا

    09363008032

    آقای احمدی کارشناس تخصصی این موضوع

    اگر برای ایشان پیام میگذارید حتما بنویسید در چه زمینه و با چه شخصی کار دارید تا با شما تماس بگیرند